Er worden massaal bijentattoos gezet om slachtoffers van Manchester te herdenken en te steunen

Er worden massaal bijentattoos gezet om slachtoffers van Manchester te herdenken en te steunen

Na de terroristische aanslag van vorige week na afloop van het concert van Ariane Grande in Manchester, waarbij 22 mensen om het leven kwamen, is er naast veel verdriet ook een hoop angst ontstaan. Zowel bij de nabestaanden als bij de inwoners van Manchester en ver daarbuiten. En juist om elkaar te steunen en de slachtoffers te herdenken, worden er massaal tattoos van bijen gezet.

The working bee is namelijk hét symbool van Manchester en staat voor de sterke groei van de stad tijdens de Industriële Revolutie. Het krachtige diertje wordt nu ook gezien als symbool van hoop en laat mensen zich gezamenlijk verenigen tegen terreur.

#manchesterbeetattoo #loveit❤ #goodcause❤️

Een bericht gedeeld door Koren Lightfoot (@korrycustard) op

#manchester #manchesterbeetattoo #onelove #manchesterarena

Een bericht gedeeld door Neil (@neil_from_mamchester) op

Tattoos laten zetten met een mooi doel

Tijdens het initiatief, genaamd Manchester Tattoo Appeal, stelden verschillende tattoo artiesten zich vrijwillig beschikbaar om de Manchester bee te tatoeëren voor £50 per tattoo, wat omgerekend zo’n €57 is. Alle opbrengsten van de tattoos gaan naar de slachtoffers en hun familie. De organisator van dit mooie initiatief, Sam Barber, heeft als doel hiermee £50.000 (€57.300) op te halen, wat hij hoogstwaarschijnlijk wel gaat halen, want er stonden letterlijk uren in de rij voor de tattoo.

Still going #manchesterbeetattoo

Een bericht gedeeld door James Link (@linky2208) op

Maar niet alleen in Manchester wordt de tattoo massaal gezet, ook in de omliggende steden Liverpool, Hull, Bath en Kent laten mensen een bijentattoo zetten. Prachtig toch?!

I LOVE doing these!!!!!! #manchesterbee #manchesterbeetattoo #bee #beetattoo

Een bericht gedeeld door Dee Relics N Rust (@dee_tattooz) op

Benefietconcert voor de nabestaanden

Ariane Grande zal nog op een nader te bepalen datum terugkomen naar Manchester voor een benefietconcert, waarbij de opbrengsten naar de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers gaan, om de begrafenissen te bekostigen.

Bekijk ook: 15 mensen die hun litteken op briljante wijze in een tattoo hebben verwerkt

littekens tattoos froot