Het bewijs dat honden en katten de raarste fratsen uithalen

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dieren ontzettend slim zijn, zo zagen we hier al dat je sommige honden wel meer dan 1.000 woorden kunt leren. Maar pienter of niet… onhandig zullen ze altijd blijven. Dat hoort er nou eenmaal bij, toch?!

Kijk maar eens naar deze onhandige beestjes:

Ze zijn duurder dan je denkt

Niet iedereen staat altijd bij stil wat een hond of kat nou écht kost. Op het eerste oog lijkt een hond of kat misschien niet duur als je er eentje in huis haalt, maar er komt nog van alles bij kijken. Let maar op! In samenwerking met Petplan hebben we een aantal veelvoorkomende situaties op een rijtje gezet die nog wel eens duur kunnen uitpakken…

Niet alleen het voer kost bakken met geld…

Maar ook chippen, castratie, vaccinaties, ontvlooien en ontwormen komen er vaak bij kijken

En daarvoor moet je regelmatig met ze naar de dierenarts. Ook al zien ze dat zelf niet echt zitten…

En dan heb je nog niet eens rekening gehouden met hun onhandige acties…

Ze kunnen van het balkon springen…

Of… gewoon van tafel

Hoe graag ze ook zouden willen, balletje vangen pakt niet altijd even goed uit…

Het ziet er geinig uit, maar ze kunnen lelijk terechtkomen

Soms hebben ze gewoon geen rem

En ook mensen in het verkeer kunnen hun remmen weleens niet vinden. En daar zijn dieren soms de dupe van

Arm beestje…

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar de kans is helaas groot dat je zelf ook al de nodige ervaring hebt om het lijstje aan te vullen. Ach… Gelukkig is-ie verzekerd. Toch?

Je huisdier verzekeren?!

Jep, en zo gek is dat helemaal niet. Bijna iedereen sluit verzekeringen af voor z’n smartphone, z’n fiets, z’n bril, noem maar op. Maar waarom doen we dat eigenlijk niet voor onze grootste maatjes?! Je huisdier heeft immers nóg meer een eigen wil dan welk verzekerd voorwerp dan ook, dus ja… nog meer kans op pech. Je hebt in de bovenstaande video al gezien dat ze nogal ondernemend zijn, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. En dan kan de rekening van de dierenarts flink oplopen. Maar helaas is slechts 4% van de Nederlandse honden en katten verzekerd voor deze kosten. En daardoor krijgen veel huisdieren uiteindelijk niet de zorg die ze nodig hebben. Simpelweg omdat het baasje dit niet kan betalen…

Heb jij jouw huisdier nog niet verzekerd, maar lijkt je dat wel verstandig na het zien van de bovenstaande beelden? Kijk dan even hier om te zien wat voor verzekering jij nodig hebt. Er bestaat zelfs een speciale ongevallenverzekering (vanaf €4,50 per maand), waardoor je onbezorgd kan blijven genieten van die rare fratsen van jouw wollige vriendje(s).

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

In samenwerking met Petplan

Reageer op artikel:
Het bewijs dat honden en katten de raarste fratsen uithalen
Sluiten