Alex Ebbers
Alex Ebbers Froot 28 dec 2017

Belle en het Beest blijken bij nader inzien toch niet zulke lieverdjes

Belle en het Beest, een prachtig verhaal over onvoorwaardelijke liefde, niet waar? Nou, niet helemaal. Bij nader inzien blijken veel van de Disneykarakters behoorlijke *ahum* nare *ahum* karaktertrekjes te hebben. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden.

Belle is zeker geen schatje

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja, ook Belle is een naar mens. Ten eerste zingt ze gemene liedjes over haar dorpsgenoten, alsof ze haar niet kunnen horen:


Daarnaast beweert ze meer te willen dan dit ‘provinciale leven’, om vervolgens al haar principes weg te gooien en als prinses in een enorm, afgelegen kasteel te gaan wonen.

belle en de prins in het kasteel
Buzzfeed/Disney

Het Beest krijgt wat hem toekomt

Als prins zijnde was het Beest egoïstisch en ijdel. Daarom werden hij en zijn vrienden vervloekt, letterlijk omdat ze vreselijke mensen zijn. Dus wat doet hij om de vloek op te heffen? Hij ontvoert een vrouw en gijzelt haar totdat ze verliefd op hem wordt. Ehm, zei iemand Stockholm Syndroom?

belle, beest, Disney
Buzzfeed/Disney

De vervloekte voorwerpen zijn zo egoïstisch als maar kan

Als ze écht om Belle gaven, hielpen ze haar wel ontsnappen. Maar nee hoor, in plaats daarvan zorgen ze ervoor dat de arme vrouw verliefd wordt op de monsterman, zodat zij bevrijd worden van een vloek. Hoe is dit ooit goed te praten?

de vervloekte voorwerpen in het kasteel, Lumière, mevrouw theepot, Pendule
Buzzfeed/Disney

Maurice is een inbreker

Laten we eerlijk zijn, Maurice is de veroorzaker van de ellende waarin zijn dochter is beland. Inbreken is nooit een goed idee, vriend.

disney, belle, beest
Buzzfeed/Disney

De werkelijke schurken…

Inkoppertje natuurlijk, maar de werkelijke schurken blijven nog altijd Gaston en LeFou. Gaston is een seksistische *** en LeFou loopt maar een beetje achter hem aan.

belle, beest, Disney
Buzzfeed/Disney

Goed, wij houden natuurlijk ook van Belle en het Beest. Maar laten we wel wezen: ieder karakter in de film mag zich even goed gaan afvragen waar ze nou eigenlijk mee bezig zijn.

Reageer op artikel:
Belle en het Beest blijken bij nader inzien toch niet zulke lieverdjes
Sluiten