Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 25 jan 2017

BBC gebruikt deze nepdieren om natuurfilms te maken. En zó wordt er op gereageerd

De Britse televisiezender BBC staat bij velen bekend om kwalitatief hoogstaande producties. En daar gaan de producenten dan ook behoorlijk ver voor. In hun nieuwe natuurserie ‘Spy in the Wild‘ zet men 34 realistisch ogende dieren in, die eigenlijk camera’s blijken te zijn!

De camera’s zijn uitstekend gemaskeerd en de dieren gaan dan ook volledig mee in het moment. Dankzij het ‘oog’ (dat dus eigenlijk een camera is) kunnen de reacties van de echte dieren haarscherp worden geregistreerd.

Iedere aflevering van ‘Spy in the Wild’ bevat weer liefdevolle, schattige en ontroerende fragmenten:

Deze aapjes rouwen om hun ‘overleden’ jong

Deze krokodil kan ook wel heel sneaky rondkijken…

Deze prairiehonden ‘zien’ elkaar wel zitten

Naast de groep aapjes die rouwen om hun jonkie – die je misschien al hebt gezien toen het fragment viral ging – zijn er nog vele anderen dieren te zien in Spy in the Wild: een orang-oetan, pinguïns, een luiaard, een wolvenjong en zelfs een ratelslang!

Voor dit programma zijn meer dan 60 ‘dieren’ gebouwd (een hele hoop als back-up!), hebben de teams meer dan 31 landen bezocht en daarmee meer dan 530.000 kilometer gereisd. Er was meer dan 8.000 uur video gemaakt en er deden maar liefst 20 wildlife-experts mee. Al met al zijn ze drie jaar met deze productie bezig geweest, maar het is dan ook prachtig om te zien hoe ze het hebben gemaakt.

Behalve ontroerend kan wildlife soms ook gewoon hilarisch zijn. Heb je een voorbeeldje nodig? Kijk dan eens naar de Comedy Wildlife Photography Awards.

Reageer op artikel:
BBC gebruikt deze nepdieren om natuurfilms te maken. En zó wordt er op gereageerd
Sluiten