Tessa Ham
Tessa Ham Froot 18 jul 2018

Batwoman: eerste lesbische superheld krijgt eigen serie

Er is een nieuwe serie over een superheldin in de maak. Batwoman wordt de eerste openlijk lesbische superheld met een eigen show. Hulde aan DC Comics.

Batwoman is voor het eerst te zien in de comics in de jaren 50, maar dan als een romantische partner van Batman. Zo wilden de makers de geruchten dat Batman homoseksueel zou zijn de kop indrukken. In de jaren daarna zou de geschiedenis van Batwoman compleet herschreven worden.

Batwoman als lesbische superheld

Fast forward naar 2006, het jaar waarin Batwoman opnieuw wordt geïntroduceerd. Ditmaal als een militair in wording. Een heel goede zelfs, want ze is de beste van haar klas. Tot ze van school wordt geschopt, omdat ze lesbisch is. Kate Kane (haar echte naam) raakt dan de weg kwijt en het is Batman die haar weer op het rechte pad krijgt. Zo wordt Kate Kane de heroïsche Batwoman. Een badass superheld, want naast intelligent is ze een getrainde vechter.

The Issue on Instagram: “Batwoman krijgt haar eigen tv-serie! Best een big deal, want de superheldin is openlijk lesbisch. Batwoman wordt dus het eerste LGBT…”

41 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Batwoman krijgt haar eigen tv-serie! Best een big deal, want de superheldin is openlijk lesbisch….”

Nieuwe serie over Batwoman

In de beschrijving van de nieuwe serie wordt Batwoman omschreven als een vrouw met een passie voor gerechtigheid, die niet bang is om te zeggen waar het op staat. Als Gotham weer te maken krijgt met veel misdaad, komt Kate Kane terug naar de stad. “Maar noem haar nog geen held”, staat er in de synopsis van de show. “Kate moet eerst haar eigen demonen verslaan om daadwerkelijk de heldin te zijn die Gotham nodig heeft”.

Superhelden DC Comics representatief voor LGBT community

DC Comics zegt dat Kate Kane is geschreven als een lesbisch personage, omdat ze superhelden willen hebben die representatief zijn voor de samenleving én de fanbase.

In vergelijking met andere comic universes, zoals Marvel, is DC Comics een voorloper op het gebied van representatie van de LGBT community. Zo vormen Midnighter en Apollo het eerste homoseksuele superheldenkoppel. De zus van Supergirl heeft bovendien een lesbische zus. Volgend seizoen zal er ook een transgender gecast worden voor de serie. Maar Batwoman is het eerste LGBT personage dat haar eigen show krijgt.

dc comics, batwoman, lesbische superheld, serie, midnighter and apollo

De serie zal door het kanaal The CW gemaakt worden. De zender heeft al enkele andere populaire superheldenseries als Arrow, The Flash en Supergirl onder zijn hoede. Deze zijn ook via Netflix te bekijken.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden! Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Batwoman: eerste lesbische superheld krijgt eigen serie
Sluiten