Banksy bedankt basisschool met een muurschildering én een ontroerende brief

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wie Banksy is (toch?!). Het boegbeeld van de (street)art weet je constant te verbazen. Niet alleen met zijn toffe werk, maar ook met zijn opmerkelijke acties. En ook nu haalde hij weer wat moois uit, dit keer bij the Bridge Farm Primary School in Bristol.

Onlangs hield de school een verkiezing om één van de gebouwen van de school een nieuwe naam te geven. Van alle ingezonden namen werden er vier gekozen die door zouden gaan naar de laatste ronde van de verkiezing: Brunel, Blackbeard, Cabot en Banksy. En zoals je misschien wel verwacht won de naam Banksy uiteindelijk en had het gebouw een nieuwe naam. Kennelijk voelde Banksy (de eerder genoemde artiest dus) zich vereerd en wilde de kinderen bedanken. En dat kan natuurlijk maar op één manier. De Banksy-manier.

Inderdaad, als bedankje liet hij de bovenstaande muurschildering achter op de school. Daarnaast liet hij ook nog de volgende brief achter:

‘Beste Bridge Farm School, bedankt voor jullie brief en bedankt dat jullie het gebouw naar mij hebben vernoemd. Maak er alsjeblieft een foto van, en als je het niks vindt: voel je vrij om er zelf dingen aan toe te voegen. Ik weet zeker dat de leraren het niet erg zullen vinden. En onthoud, het is altijd makkelijker om vergeven te worden dan permissie te krijgen. Veel liefs, Banksy.’

De leerlingen ontdekten de schildering toen ze na een vakantie weer op school kwamen.

Dit jochie vindt de schildering wel tof, maar hij had liever gewild dat Banksy het op zijn huis had getekend in plaats van op zijn school. Begrijpelijk…

Reageer op artikel:
Banksy bedankt basisschool met een muurschildering én een ontroerende brief
Sluiten