Froot 25 jan 2018 Sissy Westerhuis

This is banana’s! Er zijn nu ook bananen die je mét schil kunt eten

Net als je dacht dat het leven niet beter kon is er weer een product uitgevonden dat het allemaal nóg makkelijker maakt: het Japanse bedrijf D&T Farms heeft nu een banaan op de markt gebracht die je mét schil kunt eten. En dat schilt natuurlijk weer tijd.

Hobby van de manager

Mongee (wat je uitspreekt als mon-gay) is ontstaan als een hobby-projectje van een van de technische managers, Setsuzo Tanaka, weet NY Post te vertellen.

Een bericht gedeeld door Freedom Japanese Market (@freedomjapanesemarket) op

Het geheim van deze banaan? Dat zit ‘m in het groeiproces:

D&T Farms heeft stekjes van de plant ingevroren tot -60 graden Celsius. Op het moment dat die stekjes ontdooiden, hebben de wetenschappers ze opnieuw geplant. Zo werd een oeroud stukje bananen-DNA geactiveerd dat er niet alleen voor zorgde dat de plant kon groeien in het koele Japanse klimaat, maar ook dat de plant en zijn vruchten zich sneller ontwikkelen dan reguliere bananen.

Een bericht gedeeld door Yoshie Terashima (@yoshie.t.0707) op

Volgens RocketNews24 heeft de schil een prima smaak, maar is deze niet heel sterk. Het vruchtvlees van de banaan zelf heeft wel een opmerkelijke smaak: een beetje exotisch.

De bananen zijn nog niet zo goedkoop dat je met het grootste gemak een trosje in je boodschappenmand kunt slingeren: ze kosten $5.75 per stuk, da’s omgerekend zo’n 4,60 euro.

Reageer op artikel:
This is banana’s! Er zijn nu ook bananen die je mét schil kunt eten
Sluiten