Hij denkt sympathiek te zijn door dezelfde tattoo als z’n hond te nemen, maar weet de betekenis nog niet…

Een tattoo kun je om verschillende redenen laten zetten. Allereerst natuurlijk omdat je het mooi vindt, maar het kan ook zijn dat je iemand of juist een bepaalde herinnering wil vereeuwigen, zoals bij deze tattoos het geval is.

Maar de reden waarom de jongen uit de onderstaande foto een tattoo liet zetten is wel heel bijzonder. Hij neemt exact dezelfde tattoo als zijn hond heeft, die volgens hem door zijn vorige eigenaar is gezet. Hij vindt het belachelijk dat er mensen bestaan die hun huisdieren een tattoo geven. Daarom wilde hij solidair zijn en dezelfde tattoo nemen:

Hij plaatste de volgende foto op Facebook:

Op het eerste gezicht is dat natuurlijk hartstikke sympathiek van hem en ook een erg lief gebaar. Maar… misschien had hij toch even wat beter research moeten doen voor hij de tattoo liet zetten. Want de tattoo blijkt niet door de vorige eigenaar te zijn gezet, maar door de dierenarts… Iemand reageerde namelijk met het volgende:

Jep, als een hond of kat zo’n tattoo heeft, betekent het dat hij of zij is gecastreerd (of gesteriliseerd). Dit doen ze zodat het huisdier later niet nog eens onnodig geopereerd moet worden, maar dat er (vooral bij vrouwtjes) in één oogopslag te zien is of het beestje al is ‘geholpen’. In dit geval zie je het vrouwensymbool met een streep erdoorheen. Overigens verschilt het per staat of land wat voor symbool ze zetten. Het kan ook een simpel blauw streepje of een S (van het woord ‘spayed’) zijn.

Hoe dan ook laat de hondeneigenaar met deze tattoo niet alleen zien dat hij zich verbonden voelt met zijn hond, maar ook dat hij zelf ook gecastreerd is 😉 Echt heel lief van hem!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Hij denkt sympathiek te zijn door dezelfde tattoo als z’n hond te nemen, maar weet de betekenis nog niet…
Sluiten