Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 21 jul 2016

Awesome: Deze opa bouwde een achtbaan in zijn achtertuin voor zijn kleinkinderen

Je hebt gezellige opa’s, slimme opa’s en opa’s die liever rustig een krantje lezen. Maar die omschrijvingen passen allemaal niet bij Steve Dobbs. De opa uit Fullerton, Californië is namelijk gewoon intens cool.

En waarom hij dan zo tof is? Nou, meneer Dobbs was het meer dan zat om iedere keer in wachtrijen te moeten staan als hij in het pretpark was met zijn kleinkinderen. Dus om daaraan te ontkomen als achtbaan-liefhebbers zat er voor maar één ding op: Opa Dobbs bouwde zelf een achtbaan, in zijn eigen achtertuin.

De technische kant van het bouwen van een achtbaan valt in het niet als je je bedenkt dat Steve 30 jaar als ingenieur bij Boeing heeft gewerkt. Toch is het heel wat! Behalve de rails en karretjes moest er natuurlijk ook wat versiering zijn, zoals poppen. Had Steve even geluk: zijn vrouw stond net op het punt om wat poppen weg te doen. Die heeft hij mooi kunnen gebruiken.

Steve’s pretpark(je) is nu af en heet ‘Dobbsland’. Het heeft wel wat weg van Disney… Er is een ‘Finding Nemo‘-achtbaan, een kasteel als bij Doornroosje en Elsa & Anna van Frozen komen ook voorbij.

Met Disneyland op slechts een paar kilometer afstand van zijn huis had hij wel flinke concurrentie, maar hij gaf niet op, schrijft OC Register. En dat is duidelijk te zien:

Zou de opening van Dobbsland trouwens net zo bijzonder zijn verlopen als de opening van het allereerste Disney-pretpark?

Reageer op artikel:
Awesome: Deze opa bouwde een achtbaan in zijn achtertuin voor zijn kleinkinderen
Sluiten