Froot 7 feb 2016 Sissy Westerhuis

Awesome: Binnenkort opent er een museum onder water

Alle musea van Nederland al van binnen en buiten bekeken en toe aan iets nieuws? Of simpelweg gek op de combinatie van duiken en kunst? Dan heb je mazzel: op 25 februari opent er in de oceaan bij Lanzarote een onderwatermuseum. Met realistische beelden en scenes is Museo Atlantico een ware belevenis.

jasondecairestaylor6
jasondecairestaylor9

Kunstenaar Jason deCaires Taylor heeft dit project gemaakt en wil ermee het vluchtelingenprobleem in beeld brengen op zijn manier. Eerder al maakte hij deze tentoonstelling over de invloed van industrialisatie op onze omgeving.

jasondecairestaylor4
jasondecairestaylor3
jasondecairestaylor5

Ook het kunstwerk met de naam ‘The Raft of Lampedusa’ heeft een bijzondere betekenis: ‘Het werk is niet bedoeld als homage aan de vele slachtoffers, maar als een reminder dat het iedereens verantwoordelijkheid is hoe het met de mensheid gaat’, zo valt te lezen op My Modern Met.

jasondecairestaylor11
jasondecairestaylor12
jasondecairestaylor13
jasondecairestaylor7

Wil je de tentoonstelling wel eens van dichtbij bekijken? Dat kan, maar neem wel je duikpak mee. Op 25 februari gaat het museum open voor duikers en snorkelaars.

jasondecairestaylor2
jasondecairestaylor1

Op het Instagram-account van Jason vind je meer foto’s van de tentoonstelling. Kun je niet wachten tot 25 februari en wil je meer zien van het leven in die grote plas? Bekijk dan eens deze fotoserie, over duiken in een hotel. Is een stuk dichter bij huis ook!

Reageer op artikel:
Awesome: Binnenkort opent er een museum onder water
Sluiten