A. de Jong
A. de Jong Froot 22 apr 2018

De complete ‘Avicii Encyclopedie’ die in één weekend gemaakt werd

Duidelijk is inmiddels dat de Zweedse producer en dj Avicii op 20 april 2018 is overleden in zijn hotelkamer in Oman. De wereld is met hem een dance-legende verloren. Waarvan we pas zoveel te weten zijn gekomen na zijn dood. Journalisten struikelden over hun ijver en maakten gezamenlijk een complete ‘Avicii Encyclopedie’ met indrukwekkende portretten en video’s.

Avicii (8 september 1989 – 20 april 2018)

De alcoholproblemen van Avicii. Zijn creatieve brein. De krankzinnige druk van het management. Het leven van de Zweedse muzikant was indrukwekkend en ook treurig. “Ik wil niet meer optreden, ik kan het niet meer aan”, zij Avicii ooit. Maar hij ‘moest’. We wisten dat zijn invloed op de moderne popmuziek groot was. Maar zo groot? Het verhaal van een dj die nu al ‘de moderne Mozart’ wordt genoemd, aan de hand van een overzicht uit nationale en internationale media.

avicii, tim bergling, producer, overleden, dj, true stories, netflix, overleden, zweden

Trouw: de tol van zijn roem

Iedere dag een show en een vliegreis, social media, awards, faam. Eigenlijk was het helemaal niet besteed aan Avicii. In Trouw een interessant verhaal over de tol van zijn roem en zijn mentale problemen.

De BBC-documentaire Avicii: True Stories (BBC) werd door Netflix online gezet

Netflix zette direct de BBC-documentaire Avicii: True Stories online. Indrukwekkende docu over de muzikale genialiteit van Tim Bergling, zoals de Zweedse producer officieel heet. Maar ook over de krankzinnige druk van zijn management en de mindere kanten van het artiestenbestaan. Hij wilde nooit in het middelpunt van de belangstelling staan, maar moest ermee dealen. Must-see.

3FM: Armin van Buuren en andere dj’s over Avicii

Radio 3FM besteedde er op de radio en online veel aandacht aan. Zo werden Armin van Buuren en andere dj’s gebeld. “De zwartste dag ooit in de dance-muziek”, aldus Van Buuren.

Variety: nieuw album met ‘zijn beste muziek in jaren’

Variety schreef een interessant artikel over het nieuwe album van Avicii dat al nagenoeg klaar lag. “En het is het beste wat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt”, aldus Neil Jacobson van Geffen Records.

avicii, tim bergling, producer, overleden, dj, true stories, netflix, overleden, zweden

Rolling Stone belde Tiësto

Het befaamde muziekblad Rolling Stone vroeg de Nederlandse Tiësto, Kaskade en Steve Aoki om een reactie.

NOS: over de vergelijking met Mozart

Door veel kenners werd de dj een moderne componist genoemd. De NOS kopte: ‘De verglijking met Mozart is zo gek nog niet’.

Noisey: voor altijd een EDM legende

Noisey heeft een interessant achtergrondverhaal geschreven, met fragmenten uit eigen interviews. Hierin wordt hij mooi als EDM-legende neergezet.

Buzzfeed richtte zich op de fans en de Dom in Utrecht

Buzzfeed richtte zich op de hartverwarmende reacties van de fans wereldwijd. En op de Dom in Utrecht, die een middeleeuwse versie van muziek van de Zweedse producer speelde.

Focus: boegbeeld van Tomorrowland-generatie

Het Belgische Focus schreef een verhaal over Avicii als het boegbeeld van de Tomorrowland-generatie. Mooi portret voor liefhebbers.

EDM Sauce: de 12 beste songs van Avicii

Heel veel websites hebben een lijst gemaakt met hun favoriete songs van de Zweedse producer. Zo kwam EDM Sauce met deze top 12.

Reageer op artikel:
De complete ‘Avicii Encyclopedie’ die in één weekend gemaakt werd
Sluiten