Froot.nl
Froot.nl Froot 29 mei 2018

5 artistieke kamerplanten voor in jouw ‘urban jungle’ interieur

De urban jungle is helemaal hip and happening. Als je niet zeker weet welke planten de volgende toevoeging aan jóúw urban jungle mogen zijn, helpen wij je een handje op weg. Met deze bijzondere pareltjes heb je namelijk een echte eyecatcher in je interieur. En wie wil dat nou niet?

De begonia maculata

artistieke planten, urban jungle, begonia maculata

De stipjes op deze plant lijken er wel op geverfd, maar het is toch echt gewoon de natuur die dit gemaakt heeft. Hoe bijzonder?! Stiekem willen wij deze plant meteen in ons huis. De begonia maculata geeft een heel speels effect in je interieur.

De watermeloen-plant

artistieke planten, urban jungle, watermeloen plant

De watermeloen peperomia is een tropische plant met bijzondere bladen, die wel wat weg hebben van de buitenkant van een watermeloen. Hij houdt van zonlicht en heeft wekelijks water nodig. Weet je dat alvast, als je ‘m ook wilt. De bladeren geven een speels effect, wij vinden ‘m tof!

De biddende handen-plant

artistieke planten, urban jungle, biddende-handen plant

Deze plant heet de biddende handen-plant, en dat is niet voor niets. Elke nacht vouwen de bladeren zich naar binnen, alsof ze aan het bidden zijn dus. Hopelijk doet dit ook veel goeds voor je andere planteen. O ja, nog een voordeel: hij is niet giftig voor kinderen en dieren.

De parelplant

artistieke planten, urban jungle, parelplant

De Senecio rowleyanus, of zoals wij ‘m noemen: de parelplant, heeft lange bladeren met parelachtige bollen eraan. Heel chique. Als je nog een upgrade wil in je plantenfamilie, is deze eentje die je moet hebben. Ook leuk om ‘m bijvoorbeeld op te hangen aan je plafond, zodat de parels nog beter tot hun recht komen.

De rode oxalis

artistieke planten, urban jungle,

De vorm van deze plant is best bijzonder, maar door de kleur springt ‘ie er echt uit. Heel leuk als plantencollectie nu nog alleen maar groen is. Zo breng je wat variatie aan in je plant family. Wel zo leuk.

Eetbare planten

Nederland staat volop in bloei. Met veel gratis lekkernij. Bekijk deze 11 eetbare planten en wilde groenten en ga de Nederlandse natuur in om te plukken.

Reageer op artikel:
5 artistieke kamerplanten voor in jouw ‘urban jungle’ interieur
Sluiten