Robert Kroes
Robert Kroes Article 17 dec 2018

Johan Huibers is terug met een nog grotere Ark van Noah

Veel mensen zullen Johan Huibers niet bij naam kennen, maar hij heeft heel veel media-aandacht gehad toen hij met zijn nagebouwde Ark van Noah door Nederland trok. De laatste tijd was het wat stil rondom hem en de Ark van Noah. Nu blijkt dat hij een nog grotere versie heeft en weer grootse plannen heeft. Wij praten je bij en delen de foto’s van het magnifieke interieur.

Inspiratie van Ark van Noah kwam van zijn kinderen

Het bijbelverhaal over Ark van Noah is voor veel mensen bekend. Noah kreeg een visioen van de overstromingen die God als straf over de aarde liet vloeien. Hij besloot de dieren te redden en bouwde een ark. In deze ark nam hij van elke diersoort die hij kon vinden twee exemplaren mee. De Ark weerstond de plagen en toen hij weer land vond konden de dieren zich verder voortplanten. Johan Huibers las dit verhaal in 2006 voor het slapen gaan voor aan zijn kinderen. Het verhaal maakte zoveel indruk op hem dat hij besloot de Ark van Noah na te bouwen. Als aannemer wist hij waar Abraham de mosterd moest halen dus hij ging aan de slag. Nadien trok hij er met de Ark op uit om mensen te inspireren en het verhaal van God te delen.

Ark van Noach Ark van Noach Ark van Noach

Stilte en een nieuwe Ark

De laatste jaren was het echter stil rondom de vrome aannemer en nu weten we waarom. Hij heeft inmiddels zo’n 1,5 miljoen euro gespendeerd om een nog grotere Ark te bouwen. In dit artikel zie je de reportage van het bijzondere interieur. Zo heeft zij zich voor de inrichting laten leiden door hetgeen er in oude Hebreeuwse bijbels over de ark wordt verteld. Ook zijn er van elke genoemde diersoort twee exemplaren aan boord. Deze keer echter geen levende dieren, maar prachtig uitgesneden houten beelden. De kenmerken van deze nieuwe versie zijn indrukwekkend. Zo is de Ark bijna 23 meter hoog, weegt hij 2.500 kilo en biedt hij plaats aan 5.000 mensen.

Ark van Noach Ark van Noach

Toekomstplannen: de Ark van Noah gaat weer varen

Huibers had het plan om met zijn nieuwe Ark af te reizen naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Daar moest hij echter wegens veiligheidsredenen vanaf zien. Nu heeft hij het plan opgevat om naar Israel te varen. Deze operatie kost echter meer dan een miljoen euro dus is hij op zoek naar financiers. Uiteraard hopen wij dat hij slaagt en daarop vooruitlopend wensen wij hem alvast een goede vaart.

Reageer op artikel:
Johan Huibers is terug met een nog grotere Ark van Noah
Sluiten