De auto’s uit de schuur

Slaven 16 jan 2011 Article


Edit: Het verhaal blijkt niet waar te zijn. In de realiteit is het zelfs nog mooier! De auto’s staan wel degelijk in Portugal, maar zijn niet een vondst van een of andere oude meneer. In werkelijkheid zijn ze de collectie die een autodealer over de jaren heeft verzameld. De auto’s staan er dus nog steeds en zijn gretig aan het wachten op een afstofbeurt.

Het verhaal gaat:

Een oudere man uit de Verenigde Staten (New York) was net met pensioen gegaan. Het spaargeld dat hij door de jaren had opgebouwd wilde hij goed besteden. Een van zijn dromen was om naar portugal te verhuizen. Dus zo geschiede, de man en zijn vrouw kochten een huisje in Portugal. De kleine boerderij stond al een jaar of 15 leeg. De oorspronkelijke eigenaar en zijn eega waren overleden en er waren geen erfgenamen.

Bij het huis hoorde ook de schuur die te zien is in de foto hieronder.

Er waren meerdere bezichtigingen, maar de stalen deuren van de schuur waren dichtgelast. Niemand wilde de extra kosten op zich nemen om te kijken wat er nou in de schuur zat. Dus niemand deed een bod op het erfgoed.

Totdat de oudere Amerikaan het kocht. Hij was van plan om de schuur tegen de vlakte te gooien, maar zijn nieuwsgierigheid nam het over. Hij maakte er werk van om de deuren met metaalzagen open te zagen.

En tot zijn grote verbazing vond hij dit:


Een Aston Martin?


Opel GT, Lotus Elan FHC, Lotus Super Seven Series IV, Lotus Elan DHC


Porsche 356, Austin Healy Sprite MKII, Volvo PV 544, Ford Y (?)


Giulietta Sprint, Giulia Sprint Speciale (SS), Nash Metropolitan


Alfa Giulietta, Lotus Europa, nog een Lotus Elan FHC, Matra Djet (?)


Lancia Flaminia Coupé


Abarth 1300 Scorpione


Lancia Flaminia Coupé, Peugeot 504 en een 404 Cabriolet


Mini, Alfa 1900 Super Sprint, Balilla


Fiat Topolino II Triumph TR4, Peugeot 202


BMW V8, oude Formule 1 racewagens, Chryslers, Mercedes, Austin A30


Amerikaans design


Interior van een Alfa Romeo

De Amerikaan en zijn vrouw waren met de aankoop van de schuur ook de eigenaren geworden van deze geweldige collectie. Die later gewaardeerd werd op meer dan 35 miljoen dollar.

Reageer op artikel:
De auto’s uit de schuur
Sluiten