Tessa Ham
Tessa Ham Froot 11 jul 2018

Architectenbureau OMA deelt nieuwe impressies Feyenoord City

Rotterdam gaat na jaren van trouwe dienst afscheid nemen van het stadion de Kuip. In juli 2023 moet de eerste bal getrapt worden in het toekomstige Feyenoord stadion, pal aan de Nieuwe Maas. Architectenbureau OMA heeft nieuwe impressies van Feyenoord City gedeeld.

Feyenoord City behoudt sfeer van de Kuip

Wie anders dan een Rotterdams architectenbureau kan het nieuwe stadion voor Feyenoord ontwerpen? Architectenbureau OMA heeft de eer en ontwierp een robuust en modern stadion met 63.000 plekken. Hun uitdaging? Een stadion ontwerpen die het DNA van de Kuip heeft, maar wel vooruitstrevend is en voldoet aan de meest actuele eisen en richtlijnen.

nieuwe stadion, feyenoord, stadion van feyenoord, feyenoord city, de kuip, architechtuur

Feyenoord-fans komen al sinds 1937 in de Kuip. Het was toen een uniek stadion met ovale ringen, zodat niets het zicht voor de supporters zou belemmeren. Het stadion van Feyenoord zou een voorbeeld worden voor verschillende andere stadions over de hele wereld. Het wordt geen exacte kopie van De Kuip, maar moet wel de sfeer behouden van de vorige thuishaven.

nieuwe stadion, feyenoord, stadion van feyenoord, de kuip, feyenoord city, architechtuur

Het nieuwe stadion van Feyenoord

Zo zal het nieuwe stadion bijvoorbeeld uit drie ovale ononderbroken tribune ringen bestaan, zodat werkelijk alle toeschouwers goed zicht hebben op het veld. Ook zal er een zelfde soort spelerstunnel zijn. Door het vele gebruik van beton en staal, moet de tegenstander geïmponeerd zijn zodra het stadion in zicht is. Daarnaast past het perfect bij het architectonische karakter van de stad.

Omdat het Nederlandse weer natuurlijk nogal wispelturig en onvoorspelbaar kan zijn, heeft OMA een imponerende stalen dakconstructie ontworpen voor de supporters. De tussenruimte kan trouwens overkapt worden door een regenscherm.

nieuwe stadion, feyenoord, stadion van feyenoord, feyenoord city, de kuip, architechtuur

De Kuip krijgt tweede leven

Het blijft overigens niet bij een nieuw stadion. Feyenoord City wordt een walhalla voor elke sportliefhebber. De Kuip krijgt een tweede leven als indoor atletiekbaan. Ook zijn er een gezondheidscentrum, sporthotel, ambachtelijke bierbrouwerij en natuurlijk het Feyenoord Museum gepland. In het Kuip Park is iedereen vrij om te sporten.

nieuwe stadion, feyenoord, stadion van feyenoord, de kuip, feyenoord city, architechtuur

De Strip zal de Kuip en het nieuwe stadion verbinden. Op de promenade zijn winkels, cafés, restaurants, attracties en uitgaansgelegenheden te vinden, die allemaal te maken hebben met ‘Sport en vrije tijd’. Zelfs de niet-sportliefhebbers zullen hun ogen uitkijken bij het nieuwe stadion. Vanaf het brede platform rondom het stadion zal je een adembenemend uitzicht hebben van de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

Volgend jaar zal er gestart worden met de bouw van de vervanging van de Kuip. Lees en bekijk hier meer voer Feyenoord City.

nieuwe stadion, feyenoord, stadion van feyenoord, de kuip, architechtuur
Reageer op artikel:
Architectenbureau OMA deelt nieuwe impressies Feyenoord City
Sluiten