Noah Korevaar
Noah Korevaar Froot 3 okt 2018

LEGO verheven tot kunst: fan bouwt Apple Park na met 85.000 steentjes

De kans is groot dat je al sinds je peuterjaren met LEGO in de weer bent. Het Deense merk scoort zelf regelmatig headlines met zijn creatieve acties. Denk aan de de plantaardige steentjes die sinds kort in de digitale schappen liggen, of deze werkende Bugatti die van LEGO is gebouwd. Nu is ook het Apple Park vereeuwigd in plastic.

Apple Park nagebouwd met LEGO

Het zijn echter de diehard fans die ons telkens weer echt weten te verrassen. Een enthousiasteling uit New York heeft het Apple Park volledig met LEGO nagebouwd. Dat is het nieuwe gigantische hoofdkantoor van de techgigant.

De handige speelgoed-architect had er maar liefst 85.000 steentjes voor nodig, waarvan 1.647 boompjes waren. Hij heeft er twee jaar over gedaan om het hoogstandje op te tuigen. Het resultaat is een bouwwerk van ongeveer drie vierkante meter. 35 kilo, schoon aan de haak.

Lego Apple Park Lego Apple Park Lego Apple Park Lego Apple Park

De creatieveling heeft zich gebaseerd op beelden die door drones zijn geschoten. Hij bouwt normaal vooral wolkenkrabbers van LEGO, naar eigen zeggen, maar was zo onder de indruk van het bouwwerk van Tim Cook en Co. dat hij een uitzondering maakte.

Van de parkeergarage tot de Steve Jobs Theatre waarin nieuwe producten worden onthuld: alles is tot in detail in plastic gerealiseerd. Drie vierkante meter is gigantisch in speelgoedtermen, maar in het echt is het Apple Park al helemaal indrukwekkend.

Lego Apple Park Lego Apple Park Lego Apple Park Lego Apple Park Lego Apple Park

De nieuwe campus beslaat zo’n 261.000 vierkante meter, en is gebouwd op 40 hectare grond. Alleen het fitnesscentrum voor de werknemers beslaat al 2300 vierkante meter. Ook aan wandel- en hardlooproutes is gedacht, in totaal drie kilometer lang. Check hier alle foto’s van het LEGO-pareltje.

Reageer op artikel:
LEGO verheven tot kunst: fan bouwt Apple Park na met 85.000 steentjes
Sluiten