Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 14 aug 2017

‘De andere kant van de wereld?!’ Waar is dat eigenlijk? Deze kaart laat het zien!

“Hij graaft zeker een gat tot China?!” Die uitspraak heb je iemand vast wel eens horen doen. Toch? En je afvragen wat er eigenlijk exact aan de andere kant van de aarde is van waar je staat, is ons ook niet vreemd. Maar, wat is daar eigenlijk?!

Daar heb je de Antipodes Map voor. Anti-watte?! Antipodes Map! Met behulp van deze tool kun je zonder enige moeite opzoeken wat er nou eigenlijk aan de andere kant van de wereld is, waar je dan ook bent. Handiggg!

Jep, zoals je ziet is het aan de andere kant van de wereld niet héél interessant… Als je vanuit Nederland een tunnel zou graven naar de andere kant van de wereld vind je alleen maar water om je heen?! Oké, en dit soort beesten waarschijnlijk. Maar, zeg je tegen het thuisfront tijdens een reis naar Indonesië dat je ‘aan de andere kant van de wereld’ zit, dan zouden zij in Venezuela zitten:

Sowieso zijn de meeste wereldkaarten die we kennen nogal vreemd. En wist je dat de aarde hier en daar toch niet rond is?!

Ben je benieuwd geworden naar meer van deze blikken naar de andere kant van de wereld? Je kunt de Antipodes Map hier gebruiken.

Reageer op artikel:
‘De andere kant van de wereld?!’ Waar is dat eigenlijk? Deze kaart laat het zien!
Sluiten