Amerikaanse 10-jarige knul start dragclub voor kinderen

Amerikaanse 10-jarige knul start dragclub voor kinderen

De 10-jarige Desmond Napoles mag dan wel jong zijn: hij weet dondersgoed wat hij wil. Altijd al wist hij dat hij ‘anders’ was dan de rest: zijn eerste stapjes zette hij nog net niet met pumps aan zijn voetjes en optreden? Dat deed hij al vrij snel als dragqueen. Gewoon, omdat hij dat leuker vindt.

Niet zonder reden

Nu is Desmond wereldnieuws: hij is een club gestart waarbij kinderen zich kunnen omtoveren tot dragqueens. Waarom? Volgens Desmond is dit dé manier waarop leeftijdsgenoten “zich kunnen uitdrukken zoals ze echt zijn”. Aha!

Kwam bij geboorte al uit de kast

Bij zijn geboorte zag hij niet alleen het levenslicht, maar kwam hij naar eigen zeggen ook gelijk uit de kast. Met hulp van zijn moeder is hij nu actief op verschillende sociale kanalen. En dat doet hij niet onverdienstelijk: hij heeft op Instagram al meer dan 15.000 volgers.

Zijn voorbeelden?

Desmond heeft ook zeker zijn voorbeelden gevonden in de dragwereld: Ru Paul heeft een belangrijke invloed op de jongen. Ook Andy Warhol en Alexander McQueen zijn figuren waar Desmond tegenop kijkt.

De club

Desmond heeft nu dus een club opgericht: Haus of Amazing. Benieuwd naar wat je er kunt vinden? Klik! Volgens de jeugdige Amerikaan is Haus of Amazing ‘de eerste en enige dragclub exclusief voor dragkinderen’ waar zij op een ‘positieve, bemoedigende en veilige online community voor dragkinderen, waar ze contact kunnen leggen met elkaar’.