Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 6 apr 2017

Wat een held! Deze Amerikaan redde een jonge beer van de dood en riskeerde een flinke boete

Fotograaf Corey Hancock was aan het hiken in Oregon toen hij iets opvallends zag aan de kant van de weg. Wat is dat nou? Een beer? Jep: het bleek een klein babybeertje te zijn dat daar volgens Corey ‘op zijn rug lag, en dood leek’. Corey schreef erover op Facebook: “Zijn lippen waren blauw en z’n oogjes waren open. Het regende pijpenstellen en het dier was helemaal doorweekt.”

“Ik dacht aan mijn eigen zoontje, thuis. De beer leek zo sterk op een mensenkind… Zou ik daar blijven staan om te kijken hoe het dier zou sterven? Nee, ik móest iets doen!”

Dus Corey nam de beer met hem mee en rende naar zijn auto: “De hele tijd dacht ik er aan dat er een moederbeer achter me aan zou kunnen komen rennen.”Dat gebeurde gelukkig niet, maar er ging wel iets anders mis… Eenmaal bij de auto aangekomen stopte het beertje met ademen. Hancock besloot daarom mond-op-mond beademing te doen. Het hielp!

De heldendaad bleek niet voor niets: de beer is inmiddels in goede handen bij de opvang. Het dier wordt behandeld tegen uitdroging en verhongering. Pfiew!

Het avontuur was overigens niet zonder risico: volgens het de afdeling in Oregon die gaat over de natuur kon Hancock een boete krijgen van $6.000, wat omgerekend zo’n €5.600 is. Het had ook nóg erger gekund: hij kon de gevangenis in worden gestuurd! Gelukkig is besloten om Corey niet te veroordelen.

Meer beer:

Hier in Nederland wonen er geen beren in de vrije natuur. Drieduizend kilometer verderop is dat wel anders: in Moskou is een gezin dat zelfs samenwoont met een enorme beer! Zou jij het durven?!

Reageer op artikel:
Wat een held! Deze Amerikaan redde een jonge beer van de dood en riskeerde een flinke boete
Sluiten