Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 1 nov 2016

Als jouw hond ligt te dromen, is de kans groot dat hij over jou droomt

Het zou heel goed kunnen dat als jouw hondje ligt te dromen, hij over jou droomt! Dat heeft Dr. Deirdre Barrett bekend gemaakt. Barrett is klinisch psycholoog op Harvard en heeft jarenlang onderzoek gedaan naar hondendromen.

Extreem gehecht

Barrett legt uit in gesprek met People: “Net als mensen dromen dieren over hun bezigheden van die dag. Er zijn geen aanwijzingen om andere conclusies te trekken. Honden zijn extreem gehecht aan hun baasjes en dus is de kans groot dat ze over jou liggen te dromen!”

De REM-slaap

Wel zegt ze dat er geen manier is om erachter te komen wat een hond ‘ziet’ als hij (of zij) ligt te slapen. De meeste zoogdieren hebben volgens Barrett hetzelfde slaapritme als mensen en kunnen ze dus in een diepe slaap raken. Na de diepe slaap – waarbij de hersenen het minst actief zijn – komt de REM-slaap. Bij mensen komen er in dit stadium dromen voor, en het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat dat bij honden ook het geval is. Barrett: “We zien honden natuurlijk ook vaak renbewegingen maken tijdens hun slaap.”

null

Zo krijg je leuke dromen…

Ligt jouw hondje nou te slapen maar wil je wel dat hij of zij een leuke droom heeft, dan heeft Deirdre Barrett een tip: “Net als bij mensen helpt het om overdag leuke dingen te doen en om ‘s nachts een veilige en comfortable slaapplek te hebben!”

Ook zonder bijzondere dromen kun je bijzondere dingen meemaken tijden het slapen, kijk maar!

Reageer op artikel:
Als jouw hond ligt te dromen, is de kans groot dat hij over jou droomt
Sluiten