Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 16 jan 2017

Alleenstaande moeder met 4 kinderen bouwt een eigen huis door YouTube-filmpjes te kijken

Wat moet je doen als je verschillende relaties hebt gehad die uiteindelijk eindigden in twee nare scheidingen en nog steeds rondloopt met die schaduwen die ook jouw gezin dwarszitten? Je gaat weer vooruitkijken, neemt een nieuwe blik op het leven en maakt positieve veranderingen en ondernemingen.

Dit heeft Cara Brookins gedaan, samen met haar vier kinderen. Cara had zelf geen geld om nieuw huis te kopen, maar… je hoeft niet per se veel geld te hebben om een nieuwe start te kunnen maken. Dat realiseerde Cara zich ook. Hoe ver kun je komen met een oude bouwval waar alleen de basis van over is, een lening van ongeveer €150.000 (voor het materiaal) en… heel veel YouTube tutorial filmpjes? Heel ver. Voor Cara was dit dé kans om voor haar en haar familie een nieuwe start te maken. Ook al had ze nul ervaring in het bouwen van een huis, dit zou haar niet tegenhouden!

Kennis in de bouw had ze niet. Maar op YouTube zijn nou eenmaal ontelbaar veel instructievideo’s te vinden. Dus daar haalde ze haar kennis vandaan. Slimme tante!

Samen met haar kinderen laat Cara zien dat je in alle omstandigheden een nieuwe start kunt maken en zelfs met zo weinig kennis zelfs je eigen huis kunt bouwen! Cara wilde ook aan haar kinderen laten zien, dat ze niet in de put moeten zitten en dat je het verleden achter je moet laten en met goede moed vooruit moet kijken.

De familie woont nu samen in huis met een oppervlak van 325 m2, met drie garages, vijf slaapkamers en een boomhut met twee verdiepingen! Zo maak je dus een nieuwe start en maak je je familieband sterker dankzij het samenwerken.

Bekijk ook: Mensen hebben vaak de samenwerking nodig van anderen om zo verder te komen, zoals deze twee gehandicapte mannen die elkaar helpen.

Reageer op artikel:
Alleenstaande moeder met 4 kinderen bouwt een eigen huis door YouTube-filmpjes te kijken
Sluiten