Mark Hofman
Mark Hofman Froot 11 jun 2018

Alleen in Japan: wie heeft de mooiste tuin op zijn busje?

Landscaping in een aquarium of in tuinen kennen we al. Maar in de achterbak van je Japanse mini-truck? We zien het nu voor het eerst. Hoe dan ook, in Japan doet het er toe wie de mooiste tuin op zijn busje heeft. Juist, omdat het kan.

Wie heeft de mooiste tuin op zijn busje

De Japanese Federation of Landscape Contractors (jazeker, het bestaat echt) komt jaarlijks met de Kei Truck Garden Contest. Een Kei Truck, of kei-tora, is een klein praktisch busje uit Japan. De bedoeling van de contest is dat men een zo mooi mogelijk tuintje op de achterbak van zijn dan wel haar busje creëert. De wedstrijd is behoorlijk populair in Japan en kan jaarlijks rekenen op meer dan honderd inzendingen.

Deelnemers mogen het zo gek maken als ze zelf willen, als het maar op een Kei truck gebeurt. Dit zorgt ervoor dat we aquariums, banken, gekke verlichting en stenen in de tuintjes voorbij zien komen. De Kei Truck Garden Contest is tegenwoordig naast Japan ook populair in andere Aziatische landen en meedoen is belangrijker dan winnen.

Wie de wedstrijd in Japan vorige week heeft gewonnen, weten we niet. Hieronder zie in ieder geval een aantal geniale inzendingen van de contest. Benieuwd naar alle trucks? Check dan de website van Zoenren-Osaka

Japanse
Japanse
Japanse
Japanse

.

truck, tuin, japan
truck, tuin, japan, busje, 1
Reageer op artikel:
Alleen in Japan: wie heeft de mooiste tuin op zijn busje?
Sluiten