Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 nov 2017

Alex (21) is dakloos en hoopt dankzij donaties gauw een huis te kunnen krijgen

Meer en meer mensen maken kennis met het fenomeen ‘crowdfunden’: je maakt een pagina, vertelt wat je wil en hoopt zo mensen te bereiken die geld willen doneren. De een doet het voor z’n cavia, de ander voor een opleiding bij Gucci. Ook de 21-jarige Alex heeft een pagina opgezet, maar voor hem is het bittere noodzaak dat hij het geld bij elkaar krijgt.

geld, doneren, woning, dakloos
Dream or donate

Chronisch ziek

Alex Engbert is namelijk al drie jaar dakloos. Hij zwerft door Amsterdam. Soms heeft hij wel een slaapplaats, maar het gebeurt ook dat hij soms op straat slaapt. Omdat Alex chronisch ziek is en al vijf keer een klaplong heeft gehad wordt het de hoogste tijd dat hij een woning krijgt en daar is natuurlijk geld voor nodig.

Hoeveel? Waarvoor? Hoe?

900 euro heeft hij nodig. Alex kan met dat geld de borg én een eerste maand huur betalen voor een woning in een beschermd wonen-project. Instanties willen hem niet helpen, dus daar kan hij niet aankloppen. Daarom moest Engbert iets anders verzinnen en zo kwam hij met deze crowdfund-actie.

Opstapje

Zodra Alex een huisje heeft krijgt hij ook een hogere uitkering, want dan heeft hij een woonadres. Met die hogere uitkering kan hij dan zijn huur gaan betalen en zo hoopt hij zijn leven weer op te gaan pakken.

Alex zou misschien wel willen werken, maar zijn ziekte laat dat momenteel niet toe, schrijft AT5: soms ligt hij dagen op bed door pijn in het bovenlichaam en ademnood.

Jij kan helpen

Wil jij Alex graag helpen? Dat kan. Via deze pagina kun je geld doneren. Overigens gaat het al hartstikke goed met de actie: Alex heeft maandagmiddag al meer dan het dubbele bij elkaar.

Reageer op artikel:
Alex (21) is dakloos en hoopt dankzij donaties gauw een huis te kunnen krijgen
Sluiten