Max Bollen
Max Bollen Froot 14 jan 2015

Al die griezelige geluiden uit horrorfilms worden gemaakt met hetzelfde muziekinstrument

Vandaag beantwoorden we de eeuwenoude vraag: ‘Met welk muziekinstrument worden al die griezelige geluiden gemaakt die je alleen in horrorfilms hoort?‘ Oké, misschien is het geen eeuwenoude vraag, maar het is zeker interessant om erachter te komen. Dus hier komt het. Al die geluiden blijken van één en hetzelfde instrument te komen, genaamd de waterphone. Het is in principe een schijf met een reeks koperen staven op de rand gelast. Vanwege de verschillende lengtes van de staven, ontstaan verschillende geluiden. De schijf zelf is hol en is gevuld met water, vandaar ook de naam dus…

Het instrument staat ook wel bekend als de oceaan harp. Het is een bizar percussief instrument en de bedenker ervan is een Amerikaanse kunstenaar genaamd Richard Waters. Wanneer de koperen staven worden bespeeld, ontstaan de meest griezelige geluiden die wij nog nooit hebben gehoord, buiten de typische horrorfilms. Petje af voor de eerste man die deze geluiden kan maken met niets anders dan een gitaar of een piano.

Meer aparte muziekinstrumenten zoals de waterphone?

De waterphone is uiteraard niet het enige vreemde muziekinstrument. We hebben er in de afgelopen jaren wel meerdere voorbij zien komen, die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je namelijk van een klarinet die uit niets anders dan een wortel is gemaakt? Ook is het mogelijk om een toffe iPhone speaker te maken uit je oude instrumenten waar je toch niets meer mee doet.

[RELATED id=’218839′]

Reageer op artikel:
Al die griezelige geluiden uit horrorfilms worden gemaakt met hetzelfde muziekinstrument
Sluiten