Aha! Zó maak je die monsterlijke chocoladetaart die je in de film ‘Matilda’ zag

Sissy Westerhuis 10 jun 2017 Froot

De film ‘Matilda’ heb je vast wel gezien, toch? In het werk van Danny DeVito, dat in 1996 werd uitgebracht, zien we de jongedame Matilda die absoluut niet wordt begrepen door haar familie, ze is totaal anders dan zij zijn. Dan weet ze een kracht te ontwikkelen die haar leven op z’n kop zet…

Maar, er gebeurt meer in de film. Zo moet klasgenoot Bram Bokkepoot (of op z’n engels Bruce Bogtrotter) voor straf een monsterlijk grote chocoladetaart opeten. Een hele taart – drie lagen – in z’n uppie… Wow!

Hoe het hem is gelukt zal voor ons altijd een mysterie blijven. Wat dan weer minder geheim blijkt, is het recept voor die bruine berg lekkers. Met deze ingrediënten maak je ‘m:

Voor de taart:
– 450 gram chocolade
– 170 gram zachte, ongezouten boter
– 225 gram suiker
– 35 gram gewone bloem
– 6 eieren, gesplitst

Voor de icing
-230 gram chocolade
– 230 ml volle room

En zo bouw je het enorme ding:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Boter een cakevorm in en leg er bakpapier in.
2. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg er dan de boter aan toe en roer tot alles samengesmolten is.
3. Giet het mengsel over in een grote kom en voeg de suiker, bloem en de eigelen toe. Meng tot een homogeen beslag.
4. Klop de eiwitten op en spatel die voorzichtig onder het beslag.
5. Giet in de cakevorm en zet die gedurende 35 minuten in de oven.
6. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Eens afgekoeld kan je hem uit de vorm halen en de icing erover gieten. Om die te maken smelt je chocolade au bain marie en meng je er de room bij. Laat even afkoelen en giet het vervolgens over de cake.

Deze werkwijze is dus voor een taart van één laag. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen draai er aan geven: maak bijvoorbeeld het recept drie keer en leg de lagen op elkaar! Wedden dan je daarna geen trek meer hebt?

Wist je trouwens dat je ook taarten kunt maken die angstaanjagend lekker zijn? Kijk maar eens hier en hier.

Benieuwd hoe Mathilda er tegenwoordig uitziet?

Zo!

HLN

Reageer op artikel:
Aha! Zó maak je die monsterlijke chocoladetaart die je in de film ‘Matilda’ zag
Sluiten