Froot 24 jul 2017 Sissy Westerhuis

Zo kies je de allerbeste watermeloen in de supermarkt

Ze hebben ronde vormen, ze zijn groen en ze liggen in de supermarkt…. Watermeloenen. Maar, veel meer dan dat weten we niet zeker. Is de vrucht zoet? Is ‘ie nog wel vers of juist overrijp? Is ie niet te waterig?! Moeilijk te zien van de buitenkant, natuurlijk!

Gelukkig heeft Imgur-gebruiker ultravioletultraviolence een paar handige tips gedeeld. Zo kies je namelijk de lekkerste watermeloenen in de supermarkt:

Stap 1: hoe groter die vlek, hoe beter

De gele vlek is de plek waarmee de watermeloen op de grond heeft gelegen. Rijpe watermeloenen hebben altijd een flink gele plek – sommige zijn zelfs bijna oranje!

Stap 2: Let op de structuur van de ‘webben’

Zie je die strepen, ook wel ‘webben’ genoemd? Die wil je juist op je meloen hebben! Hoe meer ‘web’ hoe zoeter de watermeloen is.

Stap 3: Weet met wat voor watermeloen je te maken hebt

Veel mensen weten niet dat watermeloenen onderscheiden worden in geslacht. De zogenoemde ‘jongens’ zijn groter, zijn wat langer en hebben een meer waterige smaak. De ‘meisjes’ zijn ronder en zoeter.

Stap 4: Let op welke maat je kiest

Je kunt het best een watermeloen kiezen die niet te groot én niet te klein is. Gemiddeld, dus! Het is overigens een goed teken als de meloen zwaar aanvoelt, voor z’n formaat.

Stap 5: Inspecteer het steeltje

Een droog steeltje is een indicatie dat de watermeloen rijp is. Is een steeltje groen dan betekent dat waarschijnlijk dat de watermeloen te snel geplukt is en daardoor waarschijnlijk nog niet rijp is.

En heb je dan zo’n heerlijke watermeloen in handen weten te krijgen? Check dan even bij ons zusje Culy wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken. Cheers!

Is een watermeloen je trouwens iets te gewoontjes, dan kun je ook nog een van deze 10 bijzondere fruitsoorten proberen.

Reageer op artikel:
Zo kies je de allerbeste watermeloen in de supermarkt
Sluiten