Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 31 mrt 2017

Aha! Katten blijken véél socialer dan we tot nu toe altijd dachten

Katten, je vindt ze geweldig of je hebt er helemaal niets mee. Als je ruzie met ze hebt kan het lelijk aflopen… Voor je het weet heb je een stel klauwen in je been! Wat een duiveltjes!

Maar… katten zijn in werkelijkheid helemaal niet zo asociaal en onaardig als we ze soms afschilderen. Sterker nog: ze blijken eigenlijk best wel heel sociaal!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat katten vaker kiezen voor contact met mensen dan dat ze kiezen voor eten. Jep: jij bent leuker dan een bakje met brokken! 😉

Aan het onderzoek deden vijftig katten mee, zowel huiskatten als katten uit het asiel. Voor een paar uur werd de toegang tot voedsel, speelgoed en mensen ontnomen. Vervolgens kregen de katten de toegang tot die verleidingen terug en daarbij kwam naar voren dat de meeste katten (50%) toch voor de mens ging. Awww.

Om dit heugelijke nieuws te vieren hebben we een aantal van de liefste katenGIFjes voor je op een rijtje gezet. Genieten hoor:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Dat katten hartstikke lief zijn is ook iets dat deze 85-jarige man had begrepen. In het geniep verzorgde hij een heel nestje, zonder dat zijn vrouw er vanaf wist! Deze kat was ook heel blij dat hij werd geadopteerd… Ach gossie!

Reageer op artikel:
Aha! Katten blijken véél socialer dan we tot nu toe altijd dachten
Sluiten