Froot.nl
Froot.nl Froot 23 mei 2018

5 creatieve Xenos en Action hacks: week 21

Niets zo bevredigend als doelloos rondkijken in de Action en Xenos of – voor de minder jongere generatie – de wekelijkse folder van die winkels doorbladeren. Altijd verrassende koopjes voor nop. En om het allemaal wat origineler te maken, ga je ermee knutselen. Dit zijn de 5 creatieve hacks van week 21.

Designlamp van superhelden – Action hack

Bij de Action heb je verschillende speelgoedpoppetjes, goudverf, secondelijm en goedkope lampjes te koop. Voeg dit allemaal bij elkaar en je hebt een superhelden-designlamp. Kan uiteraard ook met andere voorwerpen.

action, xenos, hacks, lifehacks, folder, week 21

Triplex kistjes aan de muur – Xenos hack

Dan een tip van Welke. Bij de Xenos heb je triplex kistjes te koop, voor een paar euro. Heb je weinig aan, totdat je ze met de bodem aan de muur hangt. Dan creëer je ineens decoratieve boekenkastjes en opbergkastjes.

action, xenos, hacks, folder, week 21, kistjes

Ballonnenkrans – Action hack

Deze tip is van BespaarMama. Ja, we struinen door de krochten van het internet. Hoe dan ook: men neme een strokrans van de Action, een paar pakjes waterballonnen en genoeg dunne krammetjes. Voor de rest behoeft deze lifehack geen uitleg, lijkt ons zo. Leuk voor iemands verjaardag.

action, xenos, hacks, folder, week 21, ballonnenkrans

Kerplunk van een afwasbakje, rietjes en decoratieballetjes – zowel Action als Xenos

Met een bakje voor je afwasborstel, wat rietjes en stoffen decoratieballetjes kun je het spel Kerplunk maken, waarbij je om de beurt een rietje uit het web moet trekken zonder dat er een balletje valt. Hier lees je hoe het spel werkt.

action, xenos, hacks, folder, week 21

Hart met CD mozaïek – Action hack

Dan eentje voor de pro-knutselaar, waarvoor je alleen een houten hart en wat CD’s hoeft te kopen. Thuis dompel je de CD’s onder water en knip je ze in kleine stukjes. Vervolgens plak je ze op het hart. En zie daar: een origineel stuk decoratie in je huis dat decennia oud lijkt te zijn.

action, xenos, hacks, folder, week 21, hart

Eureka momentje tijdens het lezen van de folder?

Mocht je tijdens het lezen van de folder zelf op originele Xenos of Action hacks komen, laat het ons weten via een direct message op Facebook of per e-mail.

Reageer op artikel:
5 creatieve Xenos en Action hacks: week 21
Sluiten