90-jarige oma fleurt Tsjechisch dorp op met haar prachtige bloemschilderingen

Eerder zagen we hier al hoe iemand een verlaten krot een make-over gaf met maar liefst 4000 bloemen in het huis. De Tsjechische Anežka (Agnes) Kašpárková doet ook zoiets in het dorpje genaamd Louka. Alleen zijn het bij haar de buitenkanten van de huizen die worden opgefleurd. Niet met echte bloemen, maar met prachtige schilderingen op de buitenkant van de muren. Met niets meer dan één tint blauwe verf en een klein kwastje gaat ze heel zorgvuldig te werk. En dat op haar 90ste!

Anežka is voormalig boerin en heeft de hobby van iemand uit het dorp overgenomen die dit eerder al jarenlang heeft gedaan. Ze beschildert de witte huizen met blauwe bloemenpatronen die zijn geïnspireerd op traditionele Moravische (Zuid-Tsjechië) kunst. Hoewel ze veel lof en waardering krijgt van zowel de buurtbewoners als van de rest van de wereld -de foto’s zijn inmiddels al heel de wereld over gegaan- blijft ze volhouden dat ze het gewoon voor de lol doet. “Ik ben een kunstenaar. Ik vind het gewoon leuk en ik wil mensen er graag mee helpen.”

Dit bewijst maar weer dat leeftijd slechts een getal is. Niet alleen wat betreft lol trappen en kledingkeuze, maar ook qua creativiteit dus!

Geweldig (mooi) toch?!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
90-jarige oma fleurt Tsjechisch dorp op met haar prachtige bloemschilderingen
Sluiten