9 prachtige natuurwonderen die je echt eens moet bezoeken

9 prachtige natuurwonderen die je echt eens moet bezoeken

Onze aardbol kent een hoop mooie plekken, maar niets is zo mooi als een natuurwonder. Simpelweg omdat het niet door de mens maar door moeder natuur is gecreëerd. De prachtige watervallen, hoge bergtoppen en kraakheldere rivieren herinneren je eraan hoe bijzonder onze aardbol is. Hoewel we steeds meer plekken van de wereld te zien krijgen, zijn sommige natuurwonderen nog steeds adembenemend mooi. Hou jij van reizen en nieuwe plekken ontdekken? Dan moeten deze 9 mooie mooie natuurwonderen zeker op jouw lijst met toekomstige reisbestemmingen komen te staan. Of heb jij er al een aantal gezien?

1. Hidden Beach, Marieta Islands, Mexico

Dit verborgen strand in Mexico wordt ook wel ‘Playa del Amor‘ genoemd, ofwel strand van de liefde. De enige manier om bij het strand te komen is zwemmend of met een kajak.

2. Baikalmeer, Siberië, Rusland


Het bijzonder Baikalmeer in Alaska houdt meerdere records, waaronder die van grootste en oudste meer ter wereld. Hoewel het meer in de winter bij een temperatuur van -20 graden bevroren is, trekt het in de zomer veel toeristen aan die komen zwemmen.

3. Mendenhall Gletsjer, Alaska, Verenigde Staten


Om onder de prachtige Mendenhall Gletsjer te komen, moet je avontuurlijk zijn en doorzettingsvermogen hebben. Je moet namelijk eerst een stuk kajaken en vervolgens hiken voordat je in de ijsgrot terechtkomt.

4. Nationaal park Plitvice meren, Kroatië


De Plitvicemeren in Kroatië zijn een van Europa’s meest populaire wereldwonderen en ook makkelijk te betreden, door aangelegde routes en bruggen. Helaas is het verboden om in de meren te zwemmen, maar je kunt wel een boottour door het gebied maken.

Wil je weten hoe deze meren en watervallen er in de winter uitzien? Dat zie je hier!

5. Pamukkale, Turkije

De Pamukkale terrassen zijn niet zo geheim: het is de nummer één bezienswaardigheid van Turkije. Maar laat dat je niet tegenhouden en zorg ervoor dat je de terrassen ‘s ochtends vroeg bezoekt voor een waanzinnig uitzicht.

6. The Wave, Paria Canyon, Verenigde Staten

Een bericht gedeeld door Earth (@earth) op


The Wave in de Verenigde Staten is een bijzonder deel gebergte in de vorm van (de naam verklapt het al) een golf. Het kwetsbare gebied is niet zomaar te betreden, maar als je toestemming krijgt kan je in dit prachtige gebied hiken.

7. Preikestolen, Noorwegen

Deze 604 meter hoge Preikestolen is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar wel heel spectaculair! Vanaf de hoge rots heb je ontzettend mooi uitzicht over het Noorse landschap.

8. Gorges du Verdon, Provence, Frankrijk


De kloof van Gorges du Verdon wordt ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. De rotswanden zijn wel 700 meter hoog en daartussen ligt het prachtige stuwmeer Lac de Sainte-Croix.

9. Lauterbrunnen Vallei, Zwitserland

In de Lauterbrunnen vallei zijn meer dan 72 watervallen te vinden, waaronder een van de hoogste watervallen van Europa. Ook het dorpje in de vallei is idyllisch.

Zoek je het graag wat dichter bij huis? Ook Nederland kan prachtig zijn. Deze 17 natuurgebieden laten zien dat Nederland magisch mooie plekken heeft.