Mark Hofman
Mark Hofman Froot 17 jun 2018

9 Life Hacks die jouw leven thuis leuker en makkelijker maken

Je eigen huis is de lekkerste plek op aarde. Toch is het thuis niet altijd even makkelijk. Tijd om het huishouden overzichtelijker en leuker te maken. Speciaal voor jou: 10 Life Hacks voor in huis.

#1 Snoeren sorteren

Het is weer zover. Je hebt urenlang naar Food Hacks en fantasieparken zitten kijken op Froot. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je telefoon is dood. Opladen is hierbij de beste optie, maar waar heb je dat snoer toch gelaten? Heel simpel. In je creatieve verzamelbox die je zelf met lege wc-rollen in elkaar hebt geflanst. Handig, vooral omdat zo alle snoeren niet met elkaar in de knoop raken.

#2 Oost west, thuis schijt je het best

Midden in de nacht wakker worden en dan naar de plee moeten. Persoonlijk worden mijn gelukshormonen hierdoor niet gestimuleerd. Je komt uit je warme bed en moet op de koude wc gaan hangen. Tijd voor een oplossing.

#3 Sleutel tot succes

Duizend sleutels aan je sleutelbos en altijd de verkeerde pakken? Dat is thuis gewoon te fixen. Pak verschillende kleuren nagellak en voorzie de sleutels van een mooi kleurtje. Ben je ook nog eens creatief bezig. Wel even onthouden welke kleur bij welke deur hoort.

sleutels

#4 Optimaal gebruik van je tennisbal

Oke, je hebt je sleutels voorzien van een kleurtje maar bent ze nog altijd kwijt in huis. Hoe fix je dat? Je kan ze om te beginnen altijd op dezelfde plek leggen. Maar wat je ook kan doen is een tennisbal opensnijden, ogen erop plakken en je sleutel eraan hangen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook bijzonder handig.

sleutels hack

#5 DIY telefoon speaker

Heb je nou heerlijke muziek op je telefoon staan, maar geen speaker thuis? Dan is dat zo te fixen. Je pakt een lege wc-rol, twee plastic bekertjes en snijdt ze open. Zet je telefoon in de wc-rol en magie doet de rest.

telefoon hack

#6 Krant en klaar

Niks zo vervelend als goor vocht dat in je prullenbak blijft hangen van het groene afval. Daarom is het handig om een krant onderin te leggen. Lekt het zooitje wel, maar komt het op de krant. Handig en schoon.

Food hack

#7 Emmer en blik

Emmertje vullen moeten we allemaal wel eens, maar soms past het gewoon niet onder de kraan. Dan kan je gaan hannesen door je emmer scheef onder de kraan te houden, maar dat gaan we niet doen. Pak gewoon een stoffer en blik. Als je dat gedaan hebt, vertelt het onderstaande plaatje de rest.

thuis hack

#8 Lekker hip met je magneetstrip

Altijd die verdomde nagelschaartjes en vijltjes kwijt? Don’t worry! Als je gewoon een magneetstrip ophangt in je badkamer, kan je ze daar allemaal kwijt. Moet je ze alleen wel terughangen na gebruik, anders schiet je er nog niks mee op.

Thuis hack

#9 Geheime thermostaat

De nieuwste varianten vallen nog wel mee, maar een thermostaat is nu niet bepaald prachtig. Sterker nog: het lompe witte ding is kapot lelijk aan je muur. Daarom is het best tof om een paar scharnieren aan de muur te monteren en te voorzien van een schilderij. Deze hang je netjes over de thermostaat en wanneer je hem nodig hebt klap je het schilderij zo weg. Je voelt je net Harry Potter.

Huis hack

Meer Life Hacks

Check ook deze food hacks voor in de keuken of de life hacks die je leven juist een stuk ingewikkelder maken.

Reageer op artikel:
9 Life Hacks die jouw leven thuis leuker en makkelijker maken
Sluiten