Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 9 jun 2017

9 juni: Dit gebeurde er vandaag in het verleden

Iedere dag delen we met jou een positieve, verrassende of bijzondere gebeurtenis die op deze dag in de geschiedenis plaatsvond. Gebeurtenissen die in ons geheugen staan gegrift of juist gebeurtenissen die zijn vergeten of ons compleet zijn ontgaan. En vandaag is dat…

Vandaag is het 83 jaar geleden dat Donald Duck, een tekenfilmfiguur bedacht door Walt Disney, werd geboren. Op 9 juni 1934 is hij voor het eerst te zien in de tekenfilm The Wise Little Hen, waarin een hen met haar kuikens langsgaat bij Donald Duck en Peter Pig om te vragen of zij willen helpen met het planten van maïs. Het karakter van Donald is dan al duidelijk: hij heeft zogenaamd buikpijn en wil daarom niet mee helpen.

Het eerste beeld van Donald Duck in ‘The Wise Little Hen’

Donald Duck staat bekend om zijn opvliegende karakter, waardoor hij ook beroemd is geworden. Hij is koppig, arrogant, eigenwijs en onhandig. Helemaal niet zo leuk als je het zo opsomt, maar toch heeft de eend veel fans. Sinds 1952 verschijnt het weekblad ‘Donald Duck’ in Nederland en het blad is nog steeds razend populair.

Ook is Donald Duck allang niet meer alleen: de Duck familie is behoorlijk uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, en zijn neven Guus Geluk en Gijs Gans. Donald Duck is een wereldwijde beroemdheid en heeft in veel landen ook een andere naam. Wist je bijvoorbeeld dat ze hem in het Italiaans Paolino Paperino noemen en zijn neefjes in het Zweeds Knatte, Fnatte och Tjatte heten?

Bekijk hier The Wise Little Hen met het debuut van Donald Duck (1934)

Lees ook: Disneykarakters hebben vaak geen ouders. Dit is het tragische verhaal erachter.

Reageer op artikel:
9 juni: Dit gebeurde er vandaag in het verleden
Sluiten