Froot 8 aug 2017 Sissy Westerhuis

9-jarig jongetje stuurt een fantastische sollicitatiebrief naar NASA

Bij NASA hebben ze momenteel een sollicitatieproces voor de functie van ‘hoofd planetaire bescherming’. Een belangrijke functie! Ze krijgen dan misschien een hoop aanmeldingen voor de gesprekken, maar geen brief is zo tof als die van de 9-jarige Jack Davis. Hij schrijft: “Ik heb alle kwaliteiten om een beschermer van de Melkweg te worden.”

Waiting for the train with #fujifilmgfx50s

Een bericht gedeeld door Aaron Sheldon (@smallstepsaregiantleaps) op

Maar, dat was nog niet alles – natuurlijk: “Ik heb bijna alle films over het heelal en over aliens gezien. Ik ben goed in het spelen van games. Daarnaast ben ik jong, dus ik kan goed leren denken als een alien.” Dat Jacks zus heeft gezegd dat hij een alien is, wordt ook nog even vermeld:
froot

Jack’s brief ging viral nadat een vriend van de familie hem deelde op Reddit. Uiteindelijk is het bericht zelfs bij NASA terecht gekomen en is NASA’s directeur van Planetary Science – James Green – er zelf mee aan de slag gegaan:

froot

Het belangrijkste advies van Green: “Studeer maar flink door en dan word je vanzelf op een dag een echte Guardian of the Galaxy.” Natuurlijk heeft de 9-jarige Davis nog even te gaan, maar wij vinden het nu al een succes.

Mocht je net als Jack dolgraag bij NASA willen solliciteren voor deze functie dan hebben we helaas een vervelende mededeling: alleen mensen uit Amerika kunnen op de vacature reageren. Ach, er moet altijd wat te wensen overblijven! Gelukkig kunnen we wel genieten van dit soort mooie foto’s die NASA met ons deelt.

Reageer op artikel:
9-jarig jongetje stuurt een fantastische sollicitatiebrief naar NASA
Sluiten