Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 21 nov 2016

9 historische foto’s die veel indruk hebben gemaakt

De geschiedenis kent ontelbaar veel verhalen en gebeurtenissen die onmisbaar zijn geworden voor de wereld zoals die er nu uitziet. We lezen, zien en horen erover en kunnen op deze manier ook nu nog een indruk krijgen van deze historische momenten. Maar de geschiedenis is zó groot dat we echt nog lang niet alles hebben gezien!

Deze verzameling unieke foto’s vertellen je meer details die je bij sommige historische gebeurtenissen niet eens kunt bedenken maar die wel echt gebeurd zijn. Laat je verbazen, want de geschiedenis is nog niet klaar met vertellen!

1. ‘The King’ in uniform

Tijdens de befaamde carrière van ‘The King’ werd Elvis in dienst gestuurd als soldaat. Bij aankomst verklaarde Elvis voor de media dat hij als ‘elke andere soldaat hetzelfde behandeld wenste te worden’ en dat het leger met hem kon doen wat zij wilden.
Elvis werd tijdens de 6 weken basistraining gezien als een vrijgevige soldaat die zijn salaris uitgaf aan nieuwe uniformen voor zijn medesoldaten en trad regelmatig op voor de troepen.

Meer foto’s uit zijn dienstperiode zien? Dat kan hier!

2. Als eerste ‘lachen-naar-het-vogeltje’

Hannah Stilley, 1746, is waarschijnlijk de eerste mens die op een foto is verschenen! Waarschijnlijk kenden ze toen nog niet de zin “lachen-naar-het-vogeltje”, want lachen doet ze bepaald niet…

3. Katertje, Zuckerberg?

Mark Zuckerberg, ontwikkelaar van Facebook en multimiljonair, is ook net als iedereen student geweest. Studerend aan Harvard ontwikkelde hij Facebook in zijn kleine kamertje, waar hij verder zijn zorgeloze leven leidde en vast vaak opstond met een kater.

4. Space selfie

De beste selfies zijn space-selfies

Hoe kun je beter een selfie nemen dan vanuit de ruimte? Dit waanzinnige moment is vastgelegd door astronaut Buzz Aldrin in 1966 tijdens de Gemini 12 missie.


De lat werd al hoog gelegd in 1966 voor hedendaagse selfies want het is ongetwijfeld één van de beste selfies ooit gedeeld!

5. Hitler in Parijs

Rond de bezetting van Parijs in 1940, poseerde Hitler bij de Eiffeltoren met architect Albert Speer en zijn favoriete beeldhouwer Arno Breker. Vlak voor de bezetting hadden de Fransen de liftkabels doorgesneden zodat Hitler de eindeloze trap zou moeten beklimmen om bij de top te komen. Wanneer de Geallieerden in 1944 arriveerden beval Hitler de Eiffeltoren af te breken, maar dit bevel werd (gelukkig) genegeerd.

6. Eerste foto’s van de bouw van de Eiffeltoren

In 1888 bouwde Gustave Eiffel de Eiffeltoren voor de World Fair in 1889. Dit is één van de eerste stages tijdens de bouw van de Toren. De toren zou gebouwd worden voor een eenmalig gebruik, maar werd in plaats daarvan zo iconisch voor de stad dat hij is bleven staan.

Wist je trouwens dat de Eiffeltoren bijna als schroot werd verkocht? Lees hier maar!

7. Muzieklegendes samen op één foto

Tijdens een optreden in 1969 hadden Mick Jagger en Jimmy Hendrix backstage samen even een ontspannen moment. Twee legendes die de muziekwereld alleen maar geweldige muziek hebben gegeven.

8. Clash van de Heavyweights

Nog zo’n geweldige en aparte foto waar legendes samenkomen. Dit keer de vier Beatles met ‘The People’s Champion’ Muhammad Ali. Ver weg van de Vietnamoorlog in 1960 klom de jonge boyband de ladder van succes in de muziekwereld omhoog. Dit geldt ook voor de grootste sportman van de moderne wereld, Muhammed Ali. Deze iconen zouden de wereld decennia lang overnemen in hun eigen stijl!

9. Symbool der Vrijheid in constructie

In 1884, werd in Parijs het Vrijheidsbeeld ontworpen en gebouwd om te plaatsen in de stad New York als symbool van vrijheid en onafhankelijkheid. Frankrijk schonk dit cadeau aan de Verenigde Staten om de onafhankelijkheidsverklaring van 1776 te vieren, de belangrijkste nationale feestdag van de Verenigde Staten van Amerika. Het beeld zou gebouwd worden in Parijs, om daarna weer afgebroken te worden in delen om verzonden te worden naar New York waar het weer zou worden opgebouwd.

Geschiedenis kent vele verhalen en wij kunnen het laten zien in slechts 10 minuten!

Reageer op artikel:
9 historische foto’s die veel indruk hebben gemaakt
Sluiten