9 grappige feitjes over Game of Thrones waar je nog niet van af wist

Dacht jij dat je al alles van Game of Thrones wist? Na het lezen van dit artikel wellicht. Maar we durven te wedden dat je van de onderstaande feitjes over deze fantastische serie nog niet af wist.

1. Er is een pilot-aflevering die nooit is uitgezonden

Simpelweg omdat die verschrikkelijk was en opnieuw gefilmd moest worden. De pilot, die geregisseerd werd door Tom McCarthy, was onder andere zo slecht omdat zijn vrienden die de pilot als eerste mochten bekijken zich helemaal niet realiseerden dat Jaime en Cersie broer en zus waren. En dat is toch wel een belangrijk dingetje in deze serie…

2. Catelyn Stark en Daenerys Targaryen werden oorspronkelijk door andere acteurs gespeeld

In de originele pilot, die dus nooit is uitgezonden, werden Catelyn Stark en Daenerys Targaryen gespeeld door Jennifer Ehle en Tamzin Merchant. Later toen de echte serie werd uitgezonden, werden ze vervangen door Michelle Fairley en Emilia Clarke.

3. Peter Dinklage dacht dat de show gecanceld was

Nadat de pilot was opgepikt, nam David Benioff Peter Dinklage in de maling door hem op te bellen en te zeggen dat de show gecanceld was. Pas na 6 uur kwam Peter er achter dat dat niet het geval was.

4. Dothraki is een echte taal

Net als in Star Trek en Lord of The Rings, is er ook voor deze serie een speciale taal bedacht, die je ook echt kunt leren door middel van een talencursus. Deze cursus wordt gegeven door linguist David J. Peterson, die samen met HBO werkte om Dothraki te ‘creëren’.

5. Sansa Stark adopteerde haar wolf in het echt

Sophie Turner, die Sansa Stark speelt in de serie, adopteerde de hond Zunni die in het eerste seizoen haar wolf speelde. ‘Vroeger wilde ik altijd al een hond, maar mijn ouders wilden dat niet’, vertelde ze in 2013 aan Coventry Telegraph. ‘We werden op de set een beetje verliefd op de hond en we wisten dat ze een nieuw huis nodig had, dus mijn moeder overtuigden hen om haar te mogen adopteren.’

6. Daenerys Targaryen had eigenlijk paarse ogen moeten hebben

In de oorspronkelijke boeken had de hele Targaryen familie zilverwit haar en paarse ogen. Tijdens de opnames hebben Daenerys (Emilia Clarke) en Viserys (Harry Lloyd) Targaryen nog even gekleurde contactlenzen gedragen. Maar al gauw werd besloten dit toch maar niet te doen, omdat de acteurs door deze lenzen hun emoties niet goed konden uiten.

7. Veel karakters die in de serie dood gaan, leven in de boeken nog

Er zijn heel wat acteurs die in de originele boeken van Martin nog leven, terwijl ze in de tv-serie dood zijn. Zoals (SPOILER!) Shireen en Stannis Baratheon, Night’s Watchmen Pyp en Grenn, Barristan Selmy, Myrcella Baratheon en Mance Rayder.

8. De scène met het paardenhart was niet echt prettig voor Emilia Clarke

Het paardenhart dat Daenerys (Emilia Clarke) moest eten in seizoen 1 was gelukkig maar een nephart, gemaakt van gummy snoep. Maar echt lekker was het niet, volgens Clarke smaakte het een beetje naar bleekmiddel. Door al het kleverige nepbloed, ging Emilie halverwege opeens haastig van de set omdat ze flink over haar nek ging op de wc.

9. Eén acteur heeft maar liefst vier karakters gespeeld

De Britse acteur en stuntman Ian Whyte heeft in totaal vier rollen vervuld in Game of Thrones. In seizoen 1 en 2 was hij een White Walker. Maar in seizoen 2 speelde hij ook Gregor Clegane (die door drie verschillende acteurs werd gespeeld). In seizoen 3 zag je hem als een (naamloze) reus. Ten slotte zag je hem in seizoen 5 als de Wildling reus Wun Wun.

Meer Game of Thrones?

Check dan ook onze speciale Game of Thrones-basket. Met daarin onder andere de vrouwelijke karakters van Game of Thrones als pin-up modellen.

Reageer op artikel:
9 grappige feitjes over Game of Thrones waar je nog niet van af wist
Sluiten