Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 29 jun 2017

9 doodgewone dingen die in sommige landen verboden zijn

In elk land gelden er wetten en regels, maar wanneer je op vakantie gaat naar een ander land dan ben je hier niet altijd van op de hoogte. Echter, in sommige landen bestaan er vrij bijzondere wetten. Sommige wetten verbieden de gekste dingen! Hieronder staan 9 vreemde verboden die rond de wereld van toepassing zijn.

1. Kerstkoekjes eten tijdens Kerstmis (Verenigd Koninkrijk)

In 1644 verbood Oliver Cronwell het vieren van het kerstfeest omdat hij het immoreel vond. Veel gebruiken rondom het feest werden verboden, waaronder het eten van zoetigheden. Wel geldt deze wet alleen op kerstdag. Het is gek dat niemand de wet ooit heeft willen afschaffen, maar niemand trekt zich iets van het verbod aan.

2. Het aanraken van walvissen (Verenigd Koninkrijk)

Alle walvissen, dolfijnen en andere zoogdieren uit de zee rondom het Verenigde Koninkrijk zijn eigendom van de koningin en daarom mag je ze niet aanraken.

3. Het redden van mensen die verdrinken (China)

Eén van de wetten in China verbiedt het om mensen te redden die aan het verdrinken zijn. Dit hangt samen met de Oosterse filosofie dat je het lot van iemand niet moet veranderen. Sceptici denken dat het een manier van de Chinese overheid is om de (over)populatie te beheersen.

4. Zoenen op het treinstation (Frankrijk)

In Frankrijk is het verboden om je liefje gedag te zoenen op het treinstation. Dit is ingesteld toen veel treinen te laat vertrokken doordat ze moesten wachten op zoenende stelletjes die geen afscheid konden nemen. Tegenwoordig zijn er speciale gebieden waar je wel mag kussen.

5. De duiven voeren (Venetië)

Als je in Venetië de duiven voert, kun je een boete krijgen. Met deze wet wil Venetië ervoor zorgen dat de duiven wegblijven de prachtige standbeelden en monumenten.

6. Het eten van Kinder Surprise (Verenigde Staten)

Al vanaf het begin van het ontstaan van Kinder Surprise eieren zijn ze verboden in Amerika. De reden is dat, volgens de Amerikaanse wet, het verboden is om speelgoed in voeding te stoppen in verband met stikgevaar. Vanaf 2013 zijn er overigens wel eieren te vinden in de schappen, met de voorwaarde dat er een speeltje in het ei zat gemaakt uit één groot stuk.

7. Betalen met kleingeld (Canada)

Vanaf een wet in 1985 is het in Canada verboden om met alleen maar kleingeld te betalen wanneer een bedrag boven de 10 Canadese dollar ligt.

8. De verjaardag van je vrouw vergeten (Samoa)

Op het Pacifische eiland Samoa zijn er meerdere bijzondere wetten, maar een van de opvallende wetten is dat er een boete staat op het vergeten van de verjaardag van je vrouw. Gebeurt dit wel? Dan moet je een boete betalen, die meteen in de handen van je vrouw terechtkomt.

9. Op geld staan (Thailand)

Pas op als je in Thailand over straat loopt, want het is verboden om op geld te staan. Op het geld staan namelijk eerbiedwaardige personen uit Thailand.

Bekijk ook: 14 totaal onzinnige maar tegelijkertijd hilarische borden

Reageer op artikel:
9 doodgewone dingen die in sommige landen verboden zijn
Sluiten