9 dingen die ervoor kunnen zorgen dat muggen jou sneller steken

Of muggen jou graag steken of liever voor je bedgenoot kiezen, dat hangt van veel verschillende factoren af. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er verschillende dingen kunnen spelen die een mug aanmoedt jou te steken. Aan sommige dingen kun je helaas niks doen, maar aan andere dingen gelukkig wel.

Sport je bijvoorbeeld regelmatig, ben je zwanger, drink je veel bier, ben je een vrouw of heb je bloedgroep O, dan ben je hoogstwaarschijnlijk een stuk aantrekkelijker voor muggen. En dat is niet alleen erg vervelend, maar het kan (in sommige delen van de wereld) zelfs heel gevaarlijk zijn. De insecten kunnen namelijk dodelijke ziektes en virussen overbrengen zoals Zika, Malaria, gele koorts, dengue, Chikungunya en westnijlvirus. Levensgevaarlijk dus!

Daarom is het goed om te weten dat muggen je hoogstwaarschijnlijk sneller zullen bijten als je voldoet aan deze 9 eigenschappen, kenmerken en gebruiken:

Wel belangrijk is het om te weten dat het hier gaat om studies onder verschillende soorten muggen. Dus de factoren die een mug kunnen aantrekken hangen wel af van de muggensoorten die bij jou in de buurt leven. Daarnaast zijn het maar kleinschalige onderzoeken geweest, dus houd er rekening mee dat dit voorlopige hypotheses zijn en nog geen harde conclusies.

Bekijk ook: 8 planten die muggen en andere insecten afstoten

Reageer op artikel:
9 dingen die ervoor kunnen zorgen dat muggen jou sneller steken
Sluiten