7 redenen waarom spontane reistripjes de allerleukste zijn

Oke, we hoeven je niet te vertellen dat vakanties en reizen sowieso top zijn. Maar specifiek de spontane reistripjes zijn toch wel onze favoriet. Waarom? Dat vertellen we je hieronder:

1. Je neemt minder onnodige spullen mee

Wanneer je je vakantie maanden van tevoren hebt geboekt, betekent dat dus ook dat je een half jaar lang de tijd hebt om te bedenken wat je allemaal mee zal nemen. En dat is in de meeste gevallen niet oke, want dat betekent negen van de tien keer dat je veel te veel meeneemt. En je weet best dat in praktijk veel van je bagage gewoon weer helemaal schoon en ongebruikt mee terug naar huis gaat.

Maar… wanneer je een spontaan reisje boekt, neem je vaak ook veel minder mee. Goed, de kans bestaat dat je wat dingen vergeet. Maar hé, het belangrijkste is toch je paspoort (en eventueel goed gezelschap)? De rest kun je altijd later nog aanschaffen!

2. Het lijkt minder lang te duren voor je eindelijk weggaat

Een half jaar van tevoren een reis boeken betekent natuurlijk ook een half jaar voorpret. Dat klinkt misschien leuk. Maar iedereen weet dondersgoed dat als je een half jaar lang aftelt, de tijd automatisch ook tergend laaangzzzaaaaammm gaat. Nope, geef ons maar gewoon een spontaan reistripje!

Het sprookjesachtige Brussel

3. Je komt op bestemmingen waar je anders niet zo snel aan had gedacht

Wil je last minute wat boeken, dan bestaat de kans dat veel vlieg- en autovakanties voor de populairste bestemmingen al vol zitten of hartstikke duur zijn. Jammer, maar gelukkig zijn er meer bestemmingen én meer manieren van reizen. Zoals met de Intercity Brussel bijvoorbeeld. Met een paar uurtjes ben je bijvoorbeeld al in Antwerpen, Brussel of Mechelen. En ja, het is dan wel niet zo ver weg, maar je krijgt hier wel degelijk een vakantiegevoel!

Met de Intercity ben je zo in Brussel

4. Je laat je verrassen door de bestemming

Boek je een spontane trip, dan heb je logischerwijs ook minder tijd om van tevoren uit te zoeken wat je allemaal wil zien. Maar dat geeft precies niks. Laat het allemaal maar op je af komen en laat je verrassen door de bestemming en de bezienswaardigheden. Je zult zien: Het zal veel meer indruk op je maken omdat je niet weet wat je moet verwachten.

Tip: Vraag de locals waar je moet zijn, dat levert vaak de beste tips op!

Brussel in het voorjaar

5. Het is toegankelijker dan je denkt

Heb je volgend weekend nog geen plannen en wil je je eens buiten je eigen vertrouwde stad begeven? Doe dat dan ook! Een spontane citytrip is toegankelijker dan je denkt. Pak je bijvoorbeeld de Intercity Brussel, dan ben je binnen no time in Brussel, Antwerpen of Mechelen. En ook fijn: De Intercity Brussel rijdt ieder uur, je kunt last minute instappen zonder te reserveren en het is voordelig!

6. Je geniet nog meer van het moment

Terwijl je vorige week nog met je neus in de schoolboeken zat, of de werkstress nauwelijks aan kon, kan een spontane reistrip wonderen doen. Je bent je door die grote omschakeling bewuster van de omgeving en je geniet nóg meer van het moment.

Alleen al het treinstation van Antwerpen zou een reden kunnen zijn om Antwerpen te bezoeken!

7. Je komt bestemmingen waar je op dat moment ook écht wil zijn

Hartstikke leuk zo’n citytrip naar Barcelona die je 10 maanden geleden hebt geboekt, maar ook daar kan het regenen op het moment dat jij daar bent. Of misschien heb je op dat moment eigenlijk helemaal niet zo’n zin in zo veel toeristen om je heen. Bij het boeken van een spontane citytrip weet je veel beter waarvoor je op dat moment in de stemming bent. En heel fijn: je kunt in zekere zin wel in de gaten houden of het weer een beetje oké is op die ene bestemming.
Perfect citytripweer!

Perfect citytripweer!

Klinkt zo’n spontane treinreis naar Antwerpen, Brussel of Mechelen wel goed? Kijk dan hier voor meer informatie.

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
7 redenen waarom spontane reistripjes de allerleukste zijn
Sluiten