Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 2 jun 2017

7 redenen waarom het goed is in je eentje op reis te gaan

Alleen reizen is een uitdaging op zich. Je moet een echte avonturier zijn om dat te doen. En ja, zo’n reisavontuur in je eentje is ook erg spannend, maar aan de andere kant heel erg leerzaam. Uit verschillende ervaringen blijkt dat je er als persoon van groeit. Twijfel je, en wil je overtuigd raken waarom je alleen op reis moet? We zetten 7 redenen op een rijtje:

1. Je leert jezelf te vertrouwen

Je kunt en durft vaak meer als het echt moet. Jij bent degene die de beslissingen maakt, want er is niemand bij je die het voor je doet.

via GIPHY

2. Je leert je sociale grenzen kennen

Je ontmoet sneller nieuwe mensen omdat je jezelf er voor open leert stellen. Alleen is ook maar zo alleen en het reizen in je eentje dwingt je om nieuwe mensen te leren kennen. Zo ontdek je ook waar je je comfortabel bij voelt en waar niet.

via GIPHY

3. Je krijgt financieel inzicht omdat je de reis zelf moet begroten

Een grote reis plan je niet zomaar zonder te kijken hoeveel geld je kwijt gaat zijn. Je moet een serieuze begroting maken waarin staat wat je inkomsten zijn en wat je verwacht uit te geven.

via GIPHY

4. Je leert waarderen wat je thuis hebt

Op reis verblijf je op veel verschillende plekken. Soms in luxe resorts, een andere keer weer helemaal back to basic. Maar niets is zo fijn als je eigen thuis.

via GIPHY

5. Je leert plannen

Een flinke reis kan je niet maken zonder een redelijke planning. Op je partner bouwen kan dan even niet. Wanneer je waar moet zijn en hoe laat je vertrekt zijn natuurlijk belangrijke punten. Maar ook als het gaat om het plaatselijke openbaar vervoer: schrijf het op! Alle tripjes die je tussendoor gaat doen kun je het beste open laten.

via GIPHY

6. Je bent flexibeler, want je hoeft alleen met jezelf rekening te houden

Geen discussies met je partner wat je wilt doen en waar je heen wilt. Jij bepaalt alles helemaal alleen.

via GIPHY

7. Je hebt de tijd om alles op een rijtje te zetten

De tijd die je alleen doorbrengt geeft je de mogelijkheid om na te denken en dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Je komt letterlijk tot bezinning. Daarin kun je jezelf tegenkomen en dat is soms confronterend, maar ook heel leerzaam.

via GIPHY

Stuk voor stuk goede redenen, maar uiteindelijk is het vooral ook heel veel genieten van alle avonturen. Dus pak die koffer en ga ervoor!

via GIPHY

En het is niet alleen voor jezelf goed om alleen op reis te gaan, ook voor je thuisblijvende geliefde heeft het voordelen

Reageer op artikel:
7 redenen waarom het goed is in je eentje op reis te gaan
Sluiten