7 originele dingen die je dit jaar met kerst kunt gaan doen

Het duurt nog even, maar voor je het weet is het alweer kerst en is 2016 even later al weer ten einde. Nog geen idee wat je dit jaar gaat doen met kerst, maar heb je een vermoeden dat het dit jaar weer zo’n beetje hetzelfde zal zijn als alle voorgaande jaren? Dan is het misschien eens leuk om het dit jaar eens anders aan te pakken. Gooi de standaard tradities en verplichtingen eens aan de kant, en doe eens wat anders met kerst! Wat dan? Samen met NS International bedachten we een aantal originele dingen die je dit jaar kunt gaan doen tijdens de gezelligste dagen van het jaar. Zo wordt je kerst sowieso onvergetelijk!

1. Barbecuen in plaats van een driegangendiner

Het is een beetje cliché, en dat weet je best, maar toch doe je het elk jaar weer: Een drie-(vier-, vijf-, of misschien wel zes-)gangen diner met de hele familie of een avondje gourmetten met de schoonfamilie. Altijd weer gezellig en vooral lekker. Maar zou het niet eens tof zijn om eens wat anders te doen dan iedereen elk jaar al doet? Wat dacht je van een barbecue? Te koud zeg je? Welnee, met glühwein, kampvuur, warme kleedjes en sneeuw als het een beetje meezit is het des te knusser. Hoe dan ook wordt het op deze manier een onvergetelijke kerst waar je nog lange tijd bijzondere herinneringen aan over zult houden.

2. Een kerstmarkt bezoeken

Misschien ben je het wel elk jaar weer van plan maar komt het er maar niet van, of is het tot nu toe alleen bij de plaatselijke kerstmarkten in de buurt gebleven… Maar eerlijk is eerlijk: kerstmarkten in het buitenland zijn toch echt wel het gezelligst, leukst en meest sfeervol. En niet geheel onbelangrijk: ze hebben er heerlijk eten!

Lijkt het je wel wat, zo’n échte kerstmarkt, maar vind je het nogal een onderneming om hiervoor helemaal naar het buitenland te gaan? No worries, met NS International stap je zo in de trein en ben je binnen een paar uurtjes op je bestemming. Bijkomend voordeel van reizen met de trein? Je mini-vakantie begint al zodra je in de trein stapt, waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van je reis, zonder dat je moet opletten waar je heen moet. En… Je komt direct in hartje centrum aan en je hoeft je niet druk te maken over waar je moet parkeren. Daarnaast is het reizen met NS International relatief voordelig. Zo ben je bijvoorbeeld voor €19 al in Düsseldorf en voor €35 in Parijs.

‘Parijs zei je?!’
Jep! Je dacht bij kerstmarkten waarschijnlijk al meteen aan de kerstmarkten in Duitsland. Maar ook in België, Frankrijk en Engeland weten ze wel hoe ze een kerstmarkt moeten aankleden. Benieuwd naar het overzicht van kerstmarkten in deze vier landen? Dat vind je hier!

3. Een toetjes-diner: 6 gangen desserts!

Heerlijk al die uitgebreide feestmaaltijden met talloze verschillende gangen, maar de échte zoetekauwen onder ons kijken toch altijd het meest uit naar de laatste gang: Het dessert! En als je dat zo lekker vindt, én het is feest… waarom zou je dan niet gewoon lekker gek zes gangen toetjes gaan dineren? Het is ten slotte maar één keer per jaar kerst, toch?!

Inspiratie nodig voor je toetjes-diner? Hier lieten we je al eens de lekkerste toetjes op een rij zien.

4. Een kerstdiner voor je huisdieren organiseren

Waarom zou je eigenlijk alleen een kerstdiner voor jezelf en je eigen vrienden en familie organiseren? Het is voor dieren immers net zo goed kerstmis. Ze zullen ontzettend blij zijn als je ze dit jaar verrast met een kerstdiner speciaal voor hen. Wat een feest!

Hoe dat er ongeveer uit zal zien? Zo!

5. Omgekeerd dineren

En dan bedoelen we natuurlijk niet dat jullie allemaal omgekeerd op jullie stoelen moeten zitten… Nee, we doelen op de volgorde van het diner. Waarom moet je toch altijd beginnen met iets lichts en eindigen met iets zoets waar je op dat moment eigenlijk al veel te vol voor zit? Gooi de vaste rituelen eens om en begin lekker met de koffie en het dessert en eindig met het voorgerecht.

6. Een filmmarathon houden

Of dat nu een marathon vol kerstfilms moet zijn of gewoon je all time favorites, dat maakt natuurlijk niet uit. Als je maar lekker de hele dag in je lelijkste kersttrui onder een warm kleedje op de bank de ene na de andere film weg kunt kijken. Heerlijk!

7. Familietradities een jaartje overslaan en er met je lover tussenuit gaan

Hoe leuk je het misschien ook vindt om de kerst met je familie door te brengen, toch kan het soms ook wel een beetje als een verplichting voelen. De kerstdagen zijn vaak helemaal volgepland met allerlei familiebezoeken en met veel boodschappen- en kookstress er aan vooraf. Geef maar toe dat je het best wel eens fijn zou vinden als je deze verplichte nummers eens een keertje overslaat en er lekker met je lover (of beste vriend(in)) vandoor gaat. Een huisje in de natuur? Een weekendje Parijs? Of wellicht toch maar met NS International naar één van de vele kerstmarkten?

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
7 originele dingen die je dit jaar met kerst kunt gaan doen
Sluiten