7 grapjes in animatiefilms die alleen volwassenen begrijpen

Het is je vast wel eens opgevallen: Je kijkt als volwassene een tekenfilm die je vroeger ontelbaar vaak hebt gezien, maar nu pas begrijp je alle grapjes. En dat is niet zo gek, want dat is ook een van de redenen dat animatiefilms ook voor volwassenen zo leuk zijn om te kijken. Er zitten namelijk ontzettend veel flauwe, schuine en briljante grapjes in die eigenlijk alleen volwassenen begrijpen.

Zoals?

We zetten er een aantal op een rijtje. En geloof ons… je zal nooit meer op dezelfde manier naar tekenfilms kijken:

1. Shrek (2001): ‘Heeft hij iets te compenseren ofzo?’

Shrek vraagt Donkey of Lord Farquaad soms iets heeft te compenseren met zo’n groot kasteel. Donkey begrijpt het grapje niet, net als de jonge kijkers.

2. The Road to El Dorado (2000): Betrapt!


Hoewel de jonge kijkers het vast niet helemaal door hebben worden de twee karakters in deze scène toch mooi even betrapt tijdens een intiem moment.

3. Madagascar (2005): S.H.I.T.!

De opmerking “Sugar Honey Iced Tea!” zegt jou en vooral de kinderen misschien niks in eerste instantie. Maar als je even doordenkt is dit een aardig gecensureerde wijze om ‘SHIT!’ te zeggen.

4. Cars (2006): ‘All convertible waitresses”

Het bordje “All convertible waitresses” zal de meeste kinderen waarschijnlijk niet opgevallen zijn, en wat het betekent weten ze al helemaal niet. Maar bij volwassenen valt het dubbeltje misschien wel…

5. Frozen (2013): Mannen met grote voeten

Je kent het gezegde vast wel: “Mannen met grote voeten…” vul verder zelf maar in 😉 Een bekend grapje dat ook werd gebruikt in Disney’s Frozen. Gelukkig maakt het Anna allemaal niks uit.

6. Aladdin and the King of Thieves (1996) – De huwelijksnacht

Hier wordt natuurlijk gerefereerd naar een andere ‘bezigheid’ tijdens de huwelijksnacht. Subtiel hoor 😉

7. Zootopia (2016) – Goed in vermenigvuldigen

Natuurlijk heeft het konijntje het er hier over dat ze goed is in vermenigvulden op het gebied van rekenen. Maar ondertussen bedoelen de makers van deze film er natuurlijk ook wat anders mee.

Bekijk ook: Pixar past zijn films aan voor verschillende internationale publieken

Reageer op artikel:
7 grapjes in animatiefilms die alleen volwassenen begrijpen
Sluiten