7 Disneyverhalen die gruwelijker eindigden dan de films

Meneer Disney: de vriend van ieder kind en de maker van heel, heel veel mooie jeugdherinneringen. En toch is Disney niet altijd wat het lijkt. Althans de verhalen ervan. Hoewel de Disneyverhalen altijd goed aflopen, was dat nooit echt de bedoeling van de gebroeders Grimm. (Daar liggen de roots van veel Disneyverhalen namelijk).

Sterker nog, de verhalen, en dan vooral het einde, lijken wel compleet herschreven om het ‘kindvriendelijk’ te maken. Logisch natuurlijk, maar wij hebben dus ook de échte afloop voor je.

Liever de leuke Disneyverhalen zien?

Bekijk hier dan hoe de Disney prinsessen er in het echt uitgezien zouden hebben…

De klokkenluider van de Notre Dame

Hoe wij het einde kennen: Niet een typisch ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-einde, maar Quasimodo legt zich er bij neer dat hij Esmeralda nooit zal kunnen krijgen. Ze zijn vrienden en dat is genoeg. Daarbij is hij enorm geliefd door alle mensen uit de stad, omdat hij Frollo uitschakelt.
giphy (5)

Het originele einde: Dit verhaal is oorspronkelijk van Victor Hugo, niet helemaal Grimm dus. Maar Victor heeft ook Les Miserables geschreven, dus we hadden kunnen weten dat het een heftig verhaal is… Het originele verhaal eindigt dat Frollo hangt Esmeralda ophangt, waarna Quasimodo Frollo vermoordt en rouwt bij het lichaam van Esmeralda tot hij uiteindelijk aan de honger overlijdt.

Frank en Frey

Hoe wij het einde kennen: Frey de vos leeft z’n leven als vos en Frank gaat gewoon verder als hond. Ze hebben prachtige herinneringen aan hun jarenlange vriendschap.
giphy (598)

Het originele einde: Het blijkt dat Frank Frey achtervolgt tot Frey dood gaat van uitputting. Vervolgens wordt het verhaal helemaal mooi als het baasje van Frank hem weer achternagaat om hem dood te schieten. Fijn einde zo.

Pinokkio

Hoe wij het einde kennen: Pinokkio redt Gepetto uit de Walvis en wordt beloond met een een leven als mens. En Japie is z’n beste vriend.
giphy (6)

Het originele einde: De ‘echte’ Pinokkio was een verschrikkelijk mens. Hij vermoordt Japie en z’n vader gaat de cel in voor nalatigheid. Als hij daar eenmaal uitkomt, verkoopt Gepetto z’n enige jas om Pinokkio naar school te kunnen laten gaan en een boek te kopen. Pinokkio verkoopt het boek vervolgens weer voor theatertickets. Maar dat is nog niet eens het ergste wat hij doet. In heel het verhaal blijkt hij niet het lieverdje, terwijl hij in de Disneyfilm zo onschuldig is.

[RELATED id=’218713′]

Assepoester

Hoe wij het einde kennen: Assepoester en de prins trouwen en leven nog lang en gelukkig. En er wordt verder niet echt ingegaan op de afloop van de stiefzusjes.

giphy (9)

Het originele einde: Assepoester en de prins hebben gelukkig ook echt een lang en gelukkig leven, maar bij het originele verhaal gaan ze veel dieper in op de afloop van de gemene zusjes. Tijdens het passen van de schoen hakt namelijk de een haar tenen af om er in te passen en de ander verliest een stukje van haar hiel. Een redelijk bloederige bende en daar blijft het niet bij. Tijdens de bruiloft vallen de duiven de zusjes aan en pikken hun ogen uit. Auw.

De kleine zeemeermin

Hoe wij het einde kennen: Ariël krijgt benen en trouwt met de prins. En ze leven nog lang en gelukkig.
giphy (8)

Het originele einde: In het originele verhaal zijn haar benen niet zo’n geschenk als dat ze lijken. Met iedere stap die Ariël zet, voelt het alsof ze in scherpe messen staat. Daarbij faalt ze in haar liefdespoging naar de prins. Hij wordt niet verliefd op haar en trouwt met een ander. Op de dag van hun huwelijk huilt Ariël en gooit ze zichzelf te water.

Maar er klopt meer niet aan het verhaal. Kende jij deze fout in het sprookje al?

Sneeuwwitje

Hoe wij het einde kennen:De prins kust Sneeuwwitje, ze wordt wakker en ook zij leven nog lang en gelukkig. Oja, de boze koningin overleeft het verhaal niet en valt van een klif.
giphy (7)

Het originele einde: De prins en Sneeuwwitje hebben in principe dezelfde afloop, maar de slechterik heeft wederom een ernstiger einde. Ze boze koningin werd uitgenodigd voor het huwelijk van Sneeuwwitje en de prins en daar kreeg ze metalen schoenen aan. Deze schoenen dwongen haar te dansen, tot haar dood, op het trouwfeest. Heftig!

Doornroosje

Hoe wij het einde kennen: De prins verslaat een draak, kust Doornroosje en ze dansen tot diep in de nacht.
Doornroosje

Het originele einde: In het originele verhaal komt er helemaal geen prins voor die haar kuste, er was een koning. Die koning verkrachtte Doornroosje waarna ze maanden later waker werd met een tweeling. Uiteindelijk leefden zij wel nog lang en gelukkig, maar daar ging ook weer heel wat aan vooraf. Zo dwong de vrouw van de koning hem zijn kinderen op te eten. In plaats daarvan gooide hij haar juist in het vuur en trouwde alsnog met Doornroosje.

disney-characters-big-702x455
Reageer op artikel:
7 Disneyverhalen die gruwelijker eindigden dan de films
Sluiten