6 x waarom België de ideale bestemming is voor een stedentrip met ultiem vakantiegevoel

Denk je aan een stedentrip naar het buitenland, dan durven we te wedden dat bestemmingen als Barcelona, Rome, Stockholm of misschien zelfs New York het eerst in je opkomen. Allemaal topbestemmingen waar veel mooie dingen te zien en te beleven zijn. Maar wist je dat je het ook veel dichterbij kunt zoeken, en ondertussen net zo’n ultiem vakantiegevoel kunt beleven? Ooit gedacht aan een reisje naar België bijvoorbeeld? Nee? Wedden dat je het na het lezen van de onderstaande redenen op z’n minst zal overwegen?!

1. België is enorm veelzijdig

België heeft ontzettend veel te bieden. Eerder lieten we je hier al zien dat België de perfecte bestemming is voor Urbex-tripjes, omdat er ontzettend veel oude gebouwen leeg staan en in tegenstelling tot Nederland vaak gewoon blijven staan, in plaats van dat ze met de grond gelijk gemaakt worden. Maar ook voor de uitgestrekte natuurlandschappen (Ardennen <3) en bruisende steden zit je in België goed. Kortom, voor ieder wat wils. Maar hoe dan ook zul je een op en top vakantiegevoel ervaren in België.

2. Je bevindt je wel degelijk in het buitenland

Wie dacht dat je in België niet het gevoel hebt dat je in het buitenland bent (en dus geen vakantiegevoel ervaart) heeft het mooi mis. Ook in België is er genoeg te zien en te beleven. Slenter door de kleine, smalle steegjes van kleine dorpjes en grote steden of zoek het bruisende stadsleven en ervaar de veelzijdige cultuur. Hoe dan ook heb je bijna overal in België het gevoel ver van huis te zijn.

3. Het is dichtbij, dus je bent er zo

Ondanks dat je ter plekke het idee hebt ver van huis te zijn, is de reis ernaartoe zeer toegankelijk omdat het lekker dichtbij is. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar Intercity Brussel brengt je er in no time heen. Met een paar uurtjes ben je al in Antwerpen, Brussel of Mechelen. En… omdat je niet zelf hoeft te rijden kun je onderweg gewoon lekker een boekje lezen of een oogje dicht doen. Ideaal!

4. België is relatief goedkoop

Niet alleen het leven is qua prijzen vergelijkbaar met Nederland en voor ons dus goed te betalen, ook de reis ernaartoe is in verhouding goedkoop. Althans, wanneer je Intercity Brussel pakt dus. Ook fijn: Geen bijkomende benzine- en parkeerkosten. Check de tarieven en voorwaarden van de Intercity hier.

5. Je spreekt de taal

Kijk, het fijne is: in België kun je het hebben zoals je wil. Wil je graag lekker onhandig communiceren in een vreemde taal (en er uiteindelijk niks van snappen) omdat dat nou eenmaal hoort bij een vakantie, dan zit je in het zuiden van België goed. Zoals in Brussel bijvoorbeeld, want daar spreken ze nou eenmaal Frans. Heb je geen zin in dat onhandige gestuntel, dan zijn ze over het algemeen wel bereid in het Vlaams met je te communiceren, want ook dat spreken ze. Ideaal toch? Liever helemaal geen Frans? Dan zit je in Antwerpen of Mechelen beter, want daar spreken ze dus gewoon Nederlands mét een charmant accent.

6. Ook in België kan het mooi weer zijn

Zoals we in het vorige artikel over waarom spontane reisjes zo fijn zijn al zeiden is het weer natuurlijk nooit te voorspellen. Daar kunnen we dan ook geen beloftes over doen. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat het weer vergelijkbaar is met het weer in Nederland. En al is het maar een klein deel van het jaar, ook wij kennen zomers weer. Tip: boek je reisje naar België kort van tevoren, dan kun je tenminste wel nog een klein beetje rekening houden met de weersvoorspellingen. (Voor Intercity Brussel is immers geen reservering nodig.)

Brussel

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
6 x waarom België de ideale bestemming is voor een stedentrip met ultiem vakantiegevoel
Sluiten