Inga Stoit
Inga Stoit Froot 8 jun 2018

5 wijze levenslessen van Donald Duck

Hij is één van de populairste Disneyfiguren allertijden (en stiekem ook de favoriet op de Bedrock-redactie): Donald Duck. Dat vinden we niet zo raar, want onze grote pluizige vriend komt altijd in de problemen terecht – waar hij zich op de één of andere manier ook altijd uit weet te redden.

Doordat wij de avonturen van Donald Duck vroeger op de voet hebben gevolgd, kunnen we met zekerheid zeggen dat we meerdere belangrijke levenslessen hebben geleerd van onze favoriete Disneyheld.

5 wijze levenslessen van Donald Duck

1. Wees ervan bewust wat je aan het doen bent

Als er iets is waar Donald Duck goed in is, dan is het beginnen aan een project dat hij uiteindelijk niet afmaakt. Hij raakt verveeld, geïrriteerd of let eventjes niet op, waardoor zijn project helemaal mislukt. Daaruit leren we een belangrijke les: let altijd op als je ergens mee bezig bent. Houd je gedachten erbij en leef in het bewustzijn.

2. Probeer jezelf niet te verliezen in driftbuien

Donald Duck heeft een behoorlijk staaltje temperament. Een driftbui hier en daar zien we dan ook vaak voorbij komen. Het resultaat van deze driftbui is echter nooit positief. Een goede les om te onthouden: een driftbui lost nooit iets op.

3. Er zijn altijd mogelijkheden

We moeten toegeven: Donald Duck ziet altijd en overal mogelijkheden. Zelfs wanneer alles tegenzit, ziet hij een manier om zijn problemen op te lossen. Soms met een beetje hulp van anderen, maar dat is ook oké!

4. Wees een trouwe vriend

Donald kan misschien soms wat lomp en onhandig zijn, maar als we kijken naar hoe hij met zijn vrienden Mickey, Minnie en Goofy (en natuurlijk Katrien) omgaat, dan leren we dat Donald een trouwe vriend is die altijd voor zijn vrienden klaarstaat. Zelfs wanneer zijn onhandige acties ervoor zorgen dat ook zijn vrienden in de problemen komen, dan verontschuldigt hij zich altijd. Het kan moeilijk zijn om je fouten toe te geven, maar het is beter dan wegrennen voor je problemen.

5. Wees niet jaloers

Donald kan soms een jaloerse eend zijn, al helemaal als het om zijn vriendinnetje Katrien gaat. Jaloers zijn is geen positieve eigenschap. Donald Duck laat zien dat jaloersheid negatieve gevolgen heeft. In het echte leven kan een jaloers persoon in de vriendengroep of in een liefdesrelatie er namelijk ook voor zorgen dat de sfeer in één klap niet meer gezellig is – dat hebben we vast allemaal al eens meegemaakt. Donald laat ons inzien dat jaloersheid een slechte eigenschap is, en dat het nergens voor nodig is om jaloers te zijn.

 

Reageer op artikel:
5 wijze levenslessen van Donald Duck
Sluiten