5 spannende series van jaren geleden, die nog steeds het kijken waard zijn

We kunnen ons voorstellen dat je tegenwoordig bijna niet meer bij kunt houden welke series je nou moet volgen. Want niet alleen worden er op televisie een hoop series uitgezonden, ook op allerlei exclusieve streamingdiensten zijn er te gekke series te zien. Maar vergeet heel even al die gloednieuwe series waar iedereen het alleen maar over kan hebben. Want er zijn namelijk nog zooo ontzettend veel andere, wat oudere series die je misschien destijds gemist hebt, maar die zéker nog wel het (her)kijken waard zijn.

In samenwerking met ABC Studios zetten we 5 spannende series van enkele jaren of zelfs tientallen jaren geleden op een rijtje:

1. Twin Peaks (8,9) – 1990-1991 (en 2017)

Ah… Good old Twin Peaks! Mocht je deze serie nog niet hebben gezien: doen! Mocht je deze serie wel al hebben gezien: gewoon nog een keer kijken! Waarom? Twee redenen: natuurlijk gewoon omdat het zo goed is, én om je geheugen even op te frissen, aangezien er nu -25 jaar later, zoals wordt beloofd in de laatste aflevering- een vervolg op de serie is uitgekomen.

1990:
Een eigenaardige FBI agent onderzoekt de moord op een jonge vrouw in de nog eigenaardigere stad Twin Peaks.

2017:
Het verhaal gaat 25 jaar later verder wanneer de bewoners van een schilderachtig stadje in shock zijn als hun ‘homecoming queen’ wordt vermoord.

2. Lost (8,4) – 2004-2010

Hoewel het misschien kort geleden lijkt dat deze serie op de buis was, toch is dat ook alweer 13 jaar geleden. Lost vertelt het verhaal over een groep mensen die een vliegtuigcrash overleefden en samen moeten werken om te overleven op een onbewoond tropisch eiland. Althans, het lijkt op het eerste gezicht onbewoond…

3. Castle (8,2) – 2009-2016

Nadat een seriemoordenaar exact dezelfde moorden pleegt als in de verhalen van de succesvolle schrijver Richard Castle beschreven worden, wordt Castle ingeschakeld om samen met de politie van New York City de zaken op te lossen. Hij weet namelijk als geen ander hoe de seriemoordenaar denkt en te werk zal gaan…

En wat helemáál fijn is…

…is dat deze te gekke serie van ABC Studios nu in z’n geheel (jawel, seizoen 1 tot en met 8!) te zien is via ABC Studios On Demand. En dat is beschikbaar voor iedereen met een abonnement op ‘Movies & Series van Ziggo’, ‘Videoland’ of het ‘pluspakket van KPN’, zonder extra kosten!.

Maar pas op! Niet alles in één keer binge-watchen! Want dat kan best gevaarlijk zijn, leerde dit interessante filmpje ons. Daarnaast heb je er natuurlijk ook veel meer plezier van als je het lekker uitspreidt. Als dat lukt tenminste, want de serie is behoorlijk verslavend!

4. Revenge (7,9) – 2011-2015

De jonge Emily Thorne keer terug naar The Hamptons, een plek waar ze de zomer vaak doorbracht met haar inmiddels overleden vader. Niet om mooie herinneringen op te halen, maar juist om wraak te kunnen nemen op iedereen die haar en haar familie in het verleden kwaad heeft gedaan.

5. How to Get Away With Murder (8,3) – 2014-heden

En we sluiten deze lijst af met een serie die nog niet eens zo lang geleden is begonnen, en ook nog steeds bezig is, maar die wat ons betreft al een beetje als een nieuwkomende klassieker gerekend mag worden.

In How to Get Away With Murder volg je het leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de universiteit. Ze selecteert een groep van haar beste studenten die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Maar wanneer haar persoonlijke en haar professionele leven verstrengeld raken, worden Annalise en haar studenten ongewild betrokken bij een moordcomplot.

En? Welke serie ga je als eerst kijken?

Veel kijkplezier!

In samenwerking met ABC

Reageer op artikel:
5 spannende series van jaren geleden, die nog steeds het kijken waard zijn
Sluiten