Froot 12 mei 2016 Jeremy Houweling

5-jarig meisje zorgt er op briljante wijze voor dat haar vader een bekeuring krijgt

Door rood rijden is gevaarlijk en niet chique. En dat is wat een 5-jarig meisje uit Amsterdam al heel goed weet. Bij een plaatselijke supermarkt zag ze een agent naar buiten stappen en die moest ze hoogstpersoonlijk even spreken: ‘Politie, mijn papa heeft net door rood gereden.’ Dat is te lezen op de Facebookpagina van de Amsterdamse politie.

‘Ik zie dat ze heel serieus is en dus doe ik alle moeite om niet in de lach te schieten. Ik kijk haar eveneens serieus aan en vervolgens ook haar papa.’ Vertelt de agent. Hij besluit zijn bonnenboekje tevoorschijn te halen en haalt er een gele bon uit. Nogmaals kijkt hij het meisje serieus aan en zegt: ‘Oké meis, dat is serieus. Alsjeblieft, hier is een gele bon. Geef die maar aan je papa en zeg hem dan dat hij dat nooit meer mag doen.’ De agent zegt het meisje vervolgens gedag en loopt weg. Een paar tellen later hoort hij het meisje tegen haar vader zeggen: ‘Hier papa, alsjeblieft nooit meer doen!’ En de vader? Die schiet vervolgens in de lach. Ook de agent moest om deze bijzondere gebeurtenis lachen. Wat was dat meisje serieus. En maar goed ook. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen.

13100938_627008094119742_8980540804709911943_n

Het feit dat ook de vader er om kon lachen zal er wel mee te maken hebben dat de boete niet rechtsgeldig is, aangezien er door de politie geen constatering is geweest. Maar het ging er om dat het meisje het idee kreeg dat ze serieus genomen werd en uiteraard dat de vader gewaarschuwd werd.

De politie wordt vaker om hulp gevraagd door jonge kinderen

Zo ging dat ook bij dit 4-jarige jongetje. Hij belde de politie om hem te helpen met rekenen…
Schermafbeelding-2014-10-28-om-16.12.48

Reageer op artikel:
5-jarig meisje zorgt er op briljante wijze voor dat haar vader een bekeuring krijgt
Sluiten