Mark Hofman
Mark Hofman Froot 15 jun 2018

6 Froot facts over: Jurassic Park

Jurassic World: Fallen Kingdom zet de oude Jurassic Park trilogie voort. Inmiddels is de franchise echt een klassieker te noemen. Tijd om de leukste feitjes over de films eens op een rijtje te smijten.

#1 Schrik door de T-Rex

De automatische, en vooral gigantische, T-Rex had nogal last van struggles. Na slecht weer ontstond er een storing in het mechanisme van het beest. Dit zorgde ervoor dat de grote dino spontaan begon te werken. Je snapt natuurlijk dat dit het personeel de stuipen op het lijf heeft gejaagd.

#2 Oude beelden, nieuwe film

Scenes die niet gebruikt zijn in Jurassic Park, waren wel te zien in The Lost World: Jurassic Park. Want waarom zou je geschoten beelden wegsmijten?

#3 Orkaan in Hawaii

Tijdens de opnames van Jurassic Park in Hawaii ging het er stevig aan toe. Dit had overigens niets te maken met de productie, de cast of de opnames. Het had te maken met het weer. Het eiland werd tijdens de productie van Jurassic Park getroffen door een orkaan. Geen gewonden, niks kapot, maar wel spannend!

Nog meer Jurassic Park facts

Geen genoeg kunnen krijgen van deze Jurassic Park facts? Don’t Worry! We hebben nog vijf toffe facts op Instagram gedropt. Check ze hieronder!

Wist jij dit al over Jurassic Park? Bron: Universal Studios #jurassicpark #jurassicworld #thelostworld #dinosaur #film #frootfacts #facts #jurassicpark25thanniversary

A post shared by Froot.nl (@frootnl) on

#4 Gewond op de set
Sam Neill raakte gewond tijdens de opnames van de film. Echter had dit niks te maken met de dino’s of andere gekke stunts. In de scene met de fakkel schoot er vuur onder zijn horloge. Dit zorgde ervoor dat hij met een flinke brandwond verder moest.

#5 Bijzondere casting
In Michael Chrichton’s boek Jurassic Park werd de audio tour in het park verzorgd door Richard Kiley. Niet gek dus dat Spielberg de Golden Globe winnaar ook daadwerkelijk castte.

#6 Geluk bij een ongeluk
Vonden jullie Lex en Tim ook zo overtuigend overkomen in de auto-scene van Jurassic Park? Dat komt omdat ze ook echt overtuigd waren. De T-Rex breekt in deze scene door het glas, maar dat was alles behalve de bedoeling. Het gillen van de kinderen is dus niet geacteerd, maar gewoon hartstikke echt.

Reageer op artikel:
6 Froot facts over: Jurassic Park
Sluiten