5 dingen die je nu alvast moet regelen voor het nieuwe jaar

November is weer afgesloten, december is inmiddels aangebroken en Sinterklaas is weer vertrokken. Nog maar een paar feestdagen en dan is ook deze maand weer voorbij en zijn we alweer klaar voor een nieuw jaar: 2017! Wat gaat het nieuwe jaar ons dit keer brengen? Mag het van jou compleet anders verlopen dan het dit jaar verliep? Of was 2016 zó’n goed jaar dat je er hier nog wel een van wil meemaken?

Hoe het ook zal gaan, er moeten eerst nog even een aantal dingen geregeld worden voor we dat nieuwe jaar aangaan. Dingen die je maar beter gewoon nu meteen kunt regelen voor het te laat is. Wat dan zoal? Dat hebben we, samen met Anderzorg, even voor je op een rijtje gezet:

1. Je sportschoolabonnement opzeggen of wijzigen

Grote kans dat je ooit in een gekke bui eens een sportschoolabonnement hebt afgesloten, omdat er een gunstige januari-actie was die inspeelde op je goede voornemens. Hartstikke leuk, maar lang niet iedereen maakt er uiteindelijk ook echt volop gebruik van. Ben jij niet gemaakt voor de sportschool? Heb daar dan maar gewoon vrede mee en zoek je beweging in een andere vorm.

Nu er weer een nieuw jaar begint is de kans groot dat je het abonnement (nu pas) weer kunt stopzetten of wijzigen. Doe dat dan ook, want daar bespaar je mooi weer een hoop centjes mee.

2. Overstappen op een andere zorgverzekeraar

‘Ben ik eigenlijk wel goed (genoeg) verzekerd?’ ‘Betaal ik eigenlijk niet te veel?’ ‘Welke zorgverzekeraar past het best bij mij?’ Allemaal dingen die je je misschien wel eens afvraagt, maar niet zo snel ook daadwerkelijk uitzoekt. En voor je het weet is je huidige zorgverzekering opeens weer verlengd. Daarom is het wel zo handig om dat nog even vlak voor het nieuwe jaar te checken en eventueel over te stappen.

Bij Anderzorg ben je in 2017 bijvoorbeeld al verzekerd voor maar €102 per maand, in combinatie met het verplichte eigen risico van €385. Na 7 jaar heeft Anderzorg nog altijd een van de laagste premies van Nederland, terwijl je wél gewoon bij elk ziekenhuis en elke tandarts terecht kunt. Wel zo handig natuurlijk. Daarnaast is het in de online wereld anno nu ook fijn om al je zaken snel online te kunnen regelen zonder gedoe, en hierdoor meer tijd over te hebben voor de gezellige dingen in het leven. En als je dan toch iets moet declareren, doe je dat gewoon met je mobiel. Mocht je benieuwd zijn of er voor jou ook een besparing tussen zit, check dit dan direct even via de tool onderaan deze pagina.

Lekker fris en geordend het nieuwe jaar in

3. Nu écht een afspraak maken met de tandarts

Idealiter ga je twee keer per jaar naar de tandarts. Maar bij ontzettend veel mensen glipt deze afspraak er nog wel eens tussendoor, en voor je het weet is er weer een jaar (of drie) voorbij. Beter maak je vandaag nog een afspraak voor begin van het nieuwe jaar. Dan staat dat maar vast! En daarna meteen weer een nieuwe afspraak maken natuurlijk!

4. Een bezoek brengen aan een dierbare die je niet zo vaak ziet

Waarom zou je dat bezoekje aan je oma, oudtante of oom steeds maar uitstellen? Omdat je geen tijd hebt? Juist december is de periode waarin ze wel wat extra aandacht en gezelligheid kunnen gebruiken. Dus niet wachten tot het nieuwe jaar, maar juist nu.

5. De kosten van je energieverbruik eens onder de loep nemen

Niet alleen bij je zorgverzekering is het handig om af en toe even even goed te kijken of je misschien beter kunt overstappen, ook kan er aardig wat verschil zitten tussen verschillende energieleveranciers. En ook dat zijn dingen die je nog even snel voor het nieuwe jaar geregeld moet hebben. Check hier bijvoorbeeld hoe je dat eenvoudig en via een onafhankelijke organisatie uit kunt zoeken!

In samenwerking met Anderzorg

Reageer op artikel:
5 dingen die je nu alvast moet regelen voor het nieuwe jaar
Sluiten