5 cartoons die je doen realiseren dat je de verkeerde woorden gebruikt op je LinkedIn-profiel

Wanneer er als kind aan je gevraagd werd wat je later wilde worden, antwoordde je dan profvoetballer? Of zei je dan dat je een gemotiveerde en strategische topsporter wilde worden? En kies jij ‘s morgens bij je outfit schoenen uit die mooi staan of toch eerder schoenen die meer gedreven en gepassioneerd staan?

Het klinkt misschien een beetje gek. En toch gebruiken we dit soort vage termen allemaal in onze sollicitatiebrieven en op LinkedIn. En laat nou net deze week (op 21 januari om precies te zijn) de dag zijn waarop mensen hun LinkedIn-profiel het meest aanpassen. En ieder jaar weer worden dezelfde vage termen gebruikt op ons profiel. Wat voor vage termen dan? LinkedIn doet namelijk al vijf jaar op rij analyse van onze woordkeuze op LinkedIn en merkt de volgende top 10 op van termen die wij massaal gebruiken om ons zelf aan te prijzen:

1. Creatief
2. Gedreven
3. Strategisch
4. Verantwoordelijk
5. Gepassioneerd
6. Gemotiveerd
7. Gespecialiseerd
8. Expert
9. Enthousiast
10. Analytisch

Waarschijnlijk komen al deze termen je wel bekend voor en benoem jij er misschien ook wel meerdere op je profiel. Maar als je erover nadenkt zijn het eigenlijk niet echt woorden die je ook daadwerkelijk in het dagelijks leven gebruikt, toch? Misschien wordt het dan toch eens tijd om je eigen profiel eens aan te passen met alledaagse woorden. Klare taal graag. Oftewel: #nobuzzwords. Woorden die je in het echte leven ook gebruikt.

In samenwerking met LinkedIn

Reageer op artikel:
5 cartoons die je doen realiseren dat je de verkeerde woorden gebruikt op je LinkedIn-profiel
Sluiten