Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 5 jul 2017

4 redenen waarom het beter is je raam(scherm)pje open te laten in het vliegtuig

Veel mensen vinden vliegen met een vliegtuig niet alleen spannend, maar ook erg leuk. Hoog in de wolken, muziekje aan en heerlijk naar de wolken kijken. Toch zijn er mensen die liever met het raampje gesloten zitten. Wij vinden dat een beetje mal… Zonde! Je ziet dan helemaal niks van het prachtige uitzicht! Zo bewezen deze 27 prachtige foto’s al dat je maar beter bij het raampje kunt zitten.

Toch zijn er ook serieuzere redenen op je raampje altijd open te laten. Lees maar eens mee:

1. Een noodsituatie kan beter worden ingeschat

Het opstijgen en landen zijn de fases waarin de meeste ongelukken gebeuren. Daarom is het belangrijk dat zowel in de cockpit als in de romp van het vliegtuig personeel aanwezig is op die momenten. Laat je de raampjes open, dan kan het personeel ook beter naar buiten kijken en situaties inschatten. Als er dan iets gebeurt kan het gelijk gecommuniceerd worden naar de piloten.

2. Je blijft wat energieker

Tijdens een vlucht is het licht via het raampje het enige licht dat er binnenkomt. Natuurlijk zijn er bij het opstijgen en het landen wel lampjes, maar tussendoor is het gebruikelijk dat de lampen uit zijn. Ook is het zo dat je ogen niet hoeven te wennen aan het daglicht als er een noodsituatie ontstaat en je opeens het vliegtuig uit moet. Handig!

3. Reddingsmedewerkers kunnen zo een stuk beter de situatie inschatten

Reddingsmedewerkers kunnen zo beter zien wat de toestand binnen in het vliegtuig is, waardoor ze makkelijk de juiste beslissingen kunnen maken en beter kunnen handelen.

4. Je beschermt jezelf tegen mogelijke verwondingen

De plastic schermen tussen jou en je raampje kunnen kapot gaat tijdens het landen en ja… Dat kan zeer doen! Het is dan ook gebruikelijk dat stewards en stewardessen je vragen het raampje te openen.

Niet alleen een gesloten raampje, ook deze 13 ongemakkelijke situaties kunnen een vliegtuigvlucht verpesten. En heb je wel eens gezien wat voor bizarre dingen we mee het vliegtuig in willen sjouwen?

Reageer op artikel:
4 redenen waarom het beter is je raam(scherm)pje open te laten in het vliegtuig
Sluiten